El Museu d'Història de Tarragona organitza diumenges culturals per descobrir el patrimoni de la ciutat

Cada diumenge del mes de març hi haurà activitats enfocades a descobrir el patrimoni des d'una altra perspectiva

Les activitats van adreçades a un públic familiar.
Les activitats van adreçades a un públic familiar. | TarragonaDigital
01 de març del 2024
Actualitzat a la 13:34h
Els diumenges del mes de març estan plens de noves propostes organitzades pel Museud'Història de Tarragona, destinades a posar en relleu els monumentspatrimonials i la història de la ciutat. Aquestes activitats tenen com a objectiu reforçarl'activitat diària dels monuments, així com les visites escolars i turístiques.

Es tracta de tres propostes adreçades a tota la família que ofereixen una mirada diferent sobre Tarragona, desvelant els misteris del Pont del Diable, descobrint el mónegipci i coneixent millor la figura de la comtessaAgnès. Les entrades es poden adquirir a través de la plataformaentrades.tarragona.cat.

La primera activitat, titulada "HistòriesAmagades: Ruta pel Pont del Diable", proposa una descoberta a peu de l'aqüeducte més emblemàtic de Tàrraco, el Pont del Diable o aqüeducte de les Ferreres. L'empresa Nemesis Arqueologia guiarà una visita de treshores pels camins i racons que envolten aquest monument, permetent als participants conèixer masos, pedreres i la natura del seu entorn. Aquesta activitat se celebra els diumenges de març (3, 17, 24 i 31) de 10 a 13 hores i té un cost de 5 euros per persona.

Activitats familiars per descobrir el patrimoni

En segon lloc, destinada a les famílies, hi ha la proposta "L'EstranySepulcreEgipci" dinamitzada per Auriga Serveis Culturals. Aquesta activitat transporta els participants a la descoberta d'una història que es remunta al 9 de març de 1850, quan es va trobar un sarcòfag peculiar durant les obres d'ampliació del port de Tarragona.

A través d'un joc de pistes, els participants podran conèixer la història d'aquesta troballa. Es realitza els diumenges de març (3, 10, 17 i 24) i continua al mes d'abril; està adreçada principalment a nens i nenes de 6 a 12 anys i les seves famílies, amb una durada d'una hora i mitja i sortida des del PasseigArqueològic. El preu és de 3 euros per adult i 2 euros per als infants.

Finalment, l'accióteatralitzada "Tarragona amb Ulls de la ComtessaAgnès" convida a viatjar a l'època medieval de la ciutat des del Pretori. Amb una narració que recull poder, ambició i devoció, els participants podran conèixer una part de la històriafemenina del segle XII a través de la figura de la comtessaAgnès, interpretada per l'actriu Encarna Laínez. Aquesta activitat té lloc els diumenges 3 i 10 de març, continuant al mes d'abril i maig, d'11 a 12 hores, i té un cost de 5 euros per persona.