La programació de primavera d'arts escèniques de Tarragona agafa velocitat de creuer

S'ofereixen una cinquantena de propostes i gràcies a TarragonaDigital pots guanyar entrades per a alguns dels espectacles

La Franz Schubert Filharmonia oferirà fins a tres cites durant la primavera a Tarragona.
La Franz Schubert Filharmonia oferirà fins a tres cites durant la primavera a Tarragona. | FSF
15 de març del 2024
Actualitzat a les 17:47h
La ciutat de Tarragona s'ha endinsat ja en la programació de primavera d'arts escèniques de Tarragona Cultura. Entre els actes programats entre els mesos de març i juny hi ha teatre, música, activitats familiars, dansa o stand up. Les entrades per a la temporada estable ja es poden adquirir a través del portal TGN Entrades.

Així mateix, des de TarragonaDigital, a través d'Instagram sortejarem entrades per a diversos dels espectacles. En aquest sentit, us recomanem que esteu atents, perquè podreu guanyar entrades per a onze espectacles: 'L'illa deserta', 'Winter My!Laika', 'Màgia per deixar-te bocabadat', 'Highlands', 'Fosa. Memoria de un amor', Momi Maiga, 'Nus', 'Testament', 'Lumière', Olga Pes i 'Hamlet(s)'.
 

Una programació amb mig centenar de propostes

En aquest sentit, la nova temporada d'arts escèniques de Tarragona Cultura, que va arrencar el passat 1 de març, ofereix un total de 50 propostes entre els espectacles de Temporada, així com els del Cicle en Família, l'En Dansa, el Refugi Sonor, el Km.0 i el Música per tothom.

Al llarg de la nova temporada de Primavera hi participaran un total de 1.516 artistes, entre intèrprets i creadors. Tarragona Cultura continua apostant fort per la paritat d'artistes aconseguint una temporada més una programació amb perspectiva de gènere arribant a una quota del 54,82% de dones.
 

Música i teatre durant el mes de març

Aquest cap de setmana, 16 i 17 de març, el Teatre Tarragona acollirà teatre i música. Dissabte serà el torn de l'espectacle 'Órbita', de la companyia gaditana Zen del Sur, amb Carlos López i Noemí Pareja. L'endemà, diumenge, pujarà a l'escenari la nova proposta artística de Rambla Musica, que porta el títol de 'Generació 40'.

La setmana següent, el teatre serà el protagonista, amb l'obra 'L'illa deserta', de La Brutal, dissabte 23 de març, i dues sessions de 'Sotabosc. La vida sota els arbres', diumenge 24 de març. 'La Passió segons Sant Joan', de Bach, es podria veure dimarts 26 de març, mentre que 'Winter My!Laika' omplirà l'escenari del Teatre Tarragona el 27, 28 i 29 de març.

El Diumenge Sant, 31 de març, la Jove Orquestra InterComarcal oferirà el 'Concert de Pascua'.
 

Un mes d'abril d'allò més variat

El mes d'abril serà molt variat en la programació, amb propostes de música, teatre, activitats familiars i dansa. En aquest sentit, el divendres 5 d'abril la Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT) oferirà el seu concert 'Primaveral', mentre que el mateix cap de setmana, 6 i 7 d'abril, també es podrà gaudir del teatre de 'Impro Show' i l'il·lusionisme de 'Màgia per deixar-te bocabadat'.

La programació inclou també la dansa de 'Highlands', de Mal Pelo, el 12 d'abril; la representació de l'obra de teatre 'Un tipus corrent', d'Amelie Produccions, el 13 d'abril; així com el teatre de 'Fosa. Memoria de un amor' (19 d'abril), 'Les petites coses' (21 d'abril) i 'Memria Eraikiz' (26 d'abril).

El mes d'abril es tancarà el dia 26 amb 'Turandot', l'òpera pòstuma de Giacomo Puccini. La posada en escena anirà a càrrec del Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i de l'Orquestra Simfònica del Vallès.
 

Dues cites amb la Franz Schubert Filharmonia durant el mes de maig 

El mes de maig arrencarà el dia 3 amb la Novena de Beethoven, a càrrec de la Franz Schubert Filharmonia, en el bicentenari de la seva estrena. L'endemà, 4 de maig, Momi Maiga i el seu quartet presentaran l'espectacle 'Nio', acompanyats de l'Orquestra de Cambra de Granollers. El teatre agafarà el relleu amb les representacions de 'Nus' (10 de maig) i 'Testament' (11 de maig).

La dansa de la Compañía Psico Ballet, amb 'Su realismo' arribaran el 12 de maig, mentre que la música familiar de 'La Clika', tindrà el seu torn el 13 de maig. El 19 de maig hi haurà sessió doble: el teatre de 'Lumière', de Txema Muñoz, es podrà veure al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, mentre que Anna d'Ivori portarà la seva música al Teatre Tarragona.

La música de Rakhmàninov amb la Franz Schubert Filharmonia (24 de maig), el teatre de 'Crida als ocells de colors llampants' (25 de maig), la dansa amb 'Harmonia diversa' (26 de maig) i la música d'Olga Pes, amb la presentació de 'Hello Sun' (31 de maig), posaran el punt de final a la programació del cinquè mes de l'any.
 

Guillem Gisbert s'estrena en solitari 

El teatre i la música protagonitzaran el mes de juny, amb quatre cites. La Puntual representarà 'L'auca del senyor Esteve' el dia 1 de juny, mentre que el 8 de juny arribarà una de les cites importants, amb l'estrena de Guillem Gisbert en solitari, després de la seva etapa amb Manel.

La programació de primavera a Tarragona es tancarà amb la representació de 'Hamlet(s)', el 9 de juny', i una nova cita amb la Franz Schubert Filharmonia, amb 'Les quatre estacions', de Max Richter, el 14 de juny.