El programa «Genialitats» oferirà activitats i propostes gastroculturals al Gaudí Centre de Reus

Les novetats s'estrenaran per Setmana Santa i vincularan diverses experiències amb productes de km 0

Les diferents activitats i propostes tindran un destacat component gastronòmic
Les diferents activitats i propostes tindran un destacat component gastronòmic | Ajuntament de Reus
18 de març del 2024
Actualitzat a les 15:06h
El Gaudí Centre de Reus estrena “Genialitats” de cara a la Setmana Santa, tot un conjunt de novetats i activitats que giren al voltant de gaudir d'una activitat experiencial combinada amb un component gastrocultural que inclou la degustació de vermut i productes Km0. També, s'aposta per la continuïtat del programa de visites i propostes diverses adreçades a tots tipus de públic.

Els eixos temàtics de la programació continuen sent els habituals: acostar la figura d'Antoni Gaudí a tots els públics, inclosos el familiar i el juvenil; donar a conèixer el Gaudí home dins el context del seu temps; i fer difusió delpatrimoni modernista de la ciutat.

Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat, ha explicat que "per aquesta temporada es fa un pas més a l'hora d’atreure i oferir noves propostes per al públic general, que siguin més atractives des d’un vessant més experiencial i lúdic, combinant la part cultural i gaudint d’experiències que uneixen pintura i enologia per un moment únic". En aquest sentit, les novetats que es presenten enguany són tallers i visites amb un component gastrocultural.

Programa d'activitats

Descobrim Gaudí: del geni a la persona” és una visita guiada pel Gaudí Centre que finalitza amb les magnífiques vistes des del restaurant Terrassa Gaudí, on es pot contemplar el campanar inspirador de Gaudí tot degustant un vermut de Reus acompanyat amb productes km 0.

TastaGaudí” serà una oportunitat única de viure una visita guiada al Gaudí Centre, mentre es gaudeix d’una experiència enogastronòmica interpretant el patrimoni. La cuina parlarà a través dels platets sobre l’arquitectura de Gaudí.

Decora la teva rajola” permetrà al visitant un moment de tranquil·litat per gaudir d’una experiència enocultural i gastronòmica que fusiona art i creació, modernisme, vermut i productes Km0.

Llauradó també ha posat en relleu la consolidació de la programació i la importància “d’establir sinergies amb el restaurant Terrassa Gaudí, ubicat a la quarta planta de l’edifici”. Aquesta programació contempla les activitats fins a la primera quinzena de juny i es pot consultar a la pàgina web de Reus Turisme, on també es poden adquirir les entrades.

Les activitats tindran un important component gastrocultural que inclou la degustació de vermut i productes Km0 Foto: Ajuntament de Reus

Reus Promoció: agenda especial per Setmana Santa

L’Agència «Reus Promoció» dona suport a la Setmana Santa de Reus pel seu caràcter d’acte tradicional i molt arrelat a la ciutat, amb interès i capacitat d'atracció turística. El període de Setmana Santa és també una bona època per a la promoció de la ciutat, ja que hi ha una gran afluència de visitants que passen les seves vacances a la Costa Daurada i aprofiten aquests dies per visitar-la.

Per aquest motiu, s’intensifica l’activitat promocional oferint a visitants i ciutadans una sèrie de serveis especialment pensats per aquells dies de vacances. Per facilitar la visita al patrimoni més destacat de la ciutat en temporada de vacances, s'ha ampliat l'horari dels espais, que oferiran uns horaris especials d'obertura durant aquests dies:

  • Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata i Campanar de la Prioral: del 23/03 al 30/03: matí i tarda d’11 a 14 hores i de 16 a 18 hores, i el 31/03 i 01/04 matí d’11 a 14 hores. Visita amb audioguia.
  • Visita familiar amb taller al Pavelló dels Distingits: 27 de març a les 12 hores. 
  • La Ruta del Modernisme «La petjada de Lluís Domènech i Montaner» a més del seu horari habitual de dissabte, es podrà fer amb els següents horaris: dijous, 28 al matí a les 11.30 hores, en català; divendres 29 al matí a les 11.30 hores, en castellà; dissabte 30, al matí a les 11.30 hores, en català, i a la tarda a les 17 hores, en castellà.
  • Gaudí Centre: romandrà obert en el seu horari habitual, de dilluns a dissabtes de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i el diumenge i dies festius de 10 a 14 hores. Els dies Divendres Sant, Diumenge 31 de març i Dilluns de Pasqua, romandrà obert només al matí.
  • Estació enològica "La casa del vermut i el vi": del dilluns dia 25 al divendres dia 29 de març (matí d’11 a 14 hores), dissabte dia 30/03 i diumenge 01/04 (de 10 a 14 hores i de 17 a 19 hores).
D’altra banda, el Gaudí Centre oferirà dues activitats adreçades a nens i nenes de 4 a 12 anys, per conèixer algunes de les tècniques emprades per Antoni Gaudí: “Un Drac de trencadís per a la meva Mona de Pasqua!”, els dies 25 i 27 de març a les 12 hores; i “Ous Genials al Gaudí Centre. Activitat de descoberta”, els dies 26 i 28 de març a les 12 hores.

Estarà a disposició dels visitants, així mateix, una activitat gamificada per conèixer i descobrir la ciutat de Reus d'una manera diferent. Es tracta del Joc digital.