Cinc racons que has de descobrir a les Muntanyes de la Costa Daurada

Si pensem en la Costa Daurada, és possible que ens vingui al cap paisatges de sorra i mar, però les seves muntanyes estan plenes de racons imprescindibles que us meravellaran

Les Muntanyes de la Costa Daurada estan plenes de paisatges i propostes que us meravellaran.
Les Muntanyes de la Costa Daurada estan plenes de paisatges i propostes que us meravellaran. | Laia Solanellas
22 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:48h

Paisatges que han enamorat milers de persones i inspirat desenes d'artistes. Això és el que trobareu al BaixCamp a les Muntanyes de la CostaDaurada, plenes de contrastos i història, amb propostes visitables i rutes per a tots els públics. L'oferta per gaudir d'aquesta extensa àrea del Camp de Tarragona és gairebé infinita, és per això que des de TarragonaDigital us volem mostrar deuraconsimprescindibles i que no us deixaran indiferents. Veniu?
 

Una panoràmica de l'Ermita Foto: Mont-roig/ Miami Platja Turisme

 

L'Ermita de la Mare de Déu de la Roca

Comencem a Mont-roig del Camp i una de les seves icones: l'ermita de la Mare de Déu de la Roca. Font d'inspiració de Joan Miró, és un racó absolutament singular i imprescindible que us meravellarà. Les seves roquesvermelloses amb formes indesxifrables gràcies a l'erosió doten l'espai d'una autenticitat exquisida.

L'ermita de la Mare de Déu de la Roca té un pati amb unes vistes meravelloses, també us sorprendrà la capella de SantRamon, a tocar, que s'erigeix sobre una roca. Aquesta àrea també és un excel·lent mirador de tota la comarca del BaixCamp i del Camp de Tarragona.
 

El Mas Miró és un testimoni de luxe de la vida i obra de l'artista. Foto: Mont-roig i Miami Turisme

 

Mas Miró

Continuant amb el fil conductor del pintor JoanMiró, és obligatori esmentar com un dels imprescindibles el MasMiró, punt on es va gestar l'univers del conegut artista. Fa uns anys que l'espai es va museïtzar i va reobrir portes perquè el públic pogués conèixer un dels escenaris que està representat en l'obra de Miró i té el privilegi d'haver estat casa i taller de l'artista.

Està format per una sèrie d'edificis de diverses èpoques, des del segle XVIII fins al segle XX. Edificis com; el jardí, el taller el galliner, els camps, la capella i el corral.
 

Imatge d'arxiu de Pratdip Foto: Ajuntament de Pratdip

Pratdip i el seu misteri

Pratdip és un poble de llegendes ancestrals i vinculat al Dip, un ésser mitològic que dona nom al poble, a més de formar part del seu escut. La seva visita és ideal per fer-la en família, ja que passejant pel poble podreu intentar trobar els diferents dips que hi ha amagats. La llegenda diu que el castell de Pratdip va ser la tomba i residència d'Onofre Dip, vampir que atemoria a la població local.

El castell està situat al punt més alt del municipi i només es conserven algunes parts originals. Ofereix una magníficavista de l’entorn natural que ens rodeja, dins la Serra de Llaberia.
 

La Serra de Llaberia és un imprescindible de Tarragona. Foto: Jordi Santacana

La Serra de Llaberia i la Mola de Colldejou

Precisament, el següent imprescindible que us recomanem és la Serra de Llaberia i la Mola de Colldejou. Malgrat la seva aparença d'indret remot i aïllat, és un punt molt proper per a tot el Camp de Tarragona i, de fet, es pot observar des de molts punts del territori.

Si teniu ganes de sortir a la muntanya a fer alguna ruta, aquest punt és ple de senders i camins per poder gaudir de la natura i la desconnexió sense ser un gran expert en muntanyisme, ja que la seva pujada és força agradable.
 

El Castell Monestir d'Escornalbou ha estat reinaugurat recentment. Foto: Generalitat de Catalunya

 

Castell Monestir d'Escornalbou

Si sou del territori segurament ja heu visitat el CastellMonestird'Escornalbou en alguna ocasió. La bona notícia és que ho podeu tornar a fer i en gaudireu més que el primer dia, ja que recentment ha reobert portes després d'una profunda restauració que l'ha dotat d'una esplendorositat brutal.

Ubicat a Riudecanyes, el castell monestir data de finals del segle XII i inicis del XIII. Alfons I va impulsar la seva construcció i posteriorment va cedir-lo a l'església de Tarragona. Habitat per monjos durant anys, va acabar sent adquirit per l'arqueòlegEduardToda, on va col·leccionar-hi interessants gravats i objectes de tota mena, així com una notable biblioteca.

Arxivat a