1 de 10

La plantilla de BASF diu prou i inicia mobilitzacions a Tarragona: «és insuficient»

Els treballadors han fet una primera acció informativa a les portes de la planta, a la Canonja | Es vol desencallar el conveni col·lectiu que fa mesos que està sobre la taula

per Albert Fuertes, 11 d'abril de 2022 a les 12:30 |

La plantilla de l'empresa BASF, ubicada al polígon petroquímic sud a la Canonja, ha iniciat mobilitzacions per forçar el desbloqueig del conveni col·lectiu. Una situació que es viu des del passat setembre, quan es va posar sobre la taula.

«Les negociacions estan estancades, no van a bon ritme, normalment arribàvem al pacte en un o dos mesos i ja en portem uns quants perquè considerem que la proposta de l'empresa és insuficient; volem que torni a asseure's i millori la seva oferta», afirma a l'ACN el secretari general de la UGT Fica a Tarragona, Moisés Fortuny.

[tweet]1513382803643244545[/tweet]

Les primeres accions dels treballadors

Les mobilitzacions dels treballadors han començat a primera hora d'aquest dilluns, 11 d'abril. A la carretera N-340 s'han concentrat nombrosos treballadors que han dut a terme una acció informativa a les portes de la planta.

A més, en aquest primer dia de mobilitzacions per aconseguir el seu objectiu han causat problemes al trànsit. Durant una estona han tallat el trànsit a la carretera on està situada la planta.

Concentraci de la plantilla de BASF a les portes de la planta de la Canonja
La plantilla de BASF inicia mobilitzacions per desencallar el conveni col·lectiu | Twitter / @STR_Sindicato

L'empresa està sent molt «austera», segons el sindicat. Els treballadors reivindiquen que els beneficis de BASF haurien de revertir sobre la plantilla després d'un bon 2021.

Segons assenyala UGT, s'ha de tenir en compte que durant l'any passat, la companyia ha incrementat les seves vendes un 25%. A més, es va assolir un rècord històric de beneficis.

A la vegada també reclamen que es compensin els 300 empleats que van treballar durant la pandèmia, «al peu del canó» en unes condicions «precàries». També es vol que es resolgui el dèficit en relació a l'IPC, del 6,5% l'any 2021, mentre els treballadors asseguren que només perceben un 1% en la retribució econòmica. 

[tweet]1513409308159004674[/tweet]

[tweet]1513392277741539331[/tweet]

Participació