1 de 10

La Generalitat es compromet a adjudicar la nova concessió d'Idiada el 2023

L'actual concessió a Applus està prorrogada des del 2019

per Marc Guitart, 11 de maig de 2022 a les 13:01 |

El consell d'Empresa de la Generalitat, Roger Torrent, s'ha compromès a adjudicar la nova concessió de l'empresa Idiada el 2023. Així ho ha anunciat aquest dimecres 11 de maig a una pregunta d'ERC que s'ha fet en la sessió parlamentària. L'actual concessió a Applus es va acabar el 2019 i es va prorrogar cinc anys més.

 

Torrent ha definit l'empresa ubicada a Santa Oliva com una peça «fonamental de la reconversió del sector de la mobilitat» a Catalunya. Per això s'ha compromès a «iniciar la licitació i adjudicar el projecte que permeti donar continuïtat a aquesta peça imprescindible». La licitació a Applus, que es va fer per un període de vint anys, es va acabar el 2019. 

 

Sense noves notícies del projecte d'Idiada 2

El conseller no ha fet cap referència al desenvolupament del projecte conegut com a Idiada 2, que serviria per ampliar les instal·lacions de l'empresa. La proposta, que té el vistiplau d'ERC, seria una alternativa al projecte de fer un polígon logístic al Baix Penedès, el Logis. El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, refermava el passat febrer l'aposta de la Generalitat per aquest projecte

 

La proposta aniria lligada als fons Next Generation, ja que l'empresa encapçala un dels 27 projectes presentats per Catalunya. Sota el nom de 'Mobilitat del futur: connectada, intel·ligent i autònoma', la candidatura està valorada en 1.237 milions d'euros. Idiada preveu que el pròxim juliol estiguin acabades les obres de construcció d'una nova pista de proves per al vehicle autònom.

 

Més de 2.500 treballadors i presència a cinc continents

El complex d'Idiada al polígon l'Albornar de Santa Oliva es va inaugurar el 1994. Compta amb una superfície de 370 hectàrees amb dotze circuits que permeten simular el comportament dels vehicles en diferents condicions. L'empresa té presència a 25 països de cinc continents diferents, amb prop de 2.500 treballadors, dels quals la meitat estan a l'Albornar.

Participació