1 de 10

El Vendrell acosta el Festival Pau Casals als ciutadans amb un concert a la plaça Nova

Diferents artistes presents al festival rememoraran el concert que el Mestre va oferir el 1927

per Marc Guitart, 15 de juliol de 2022 a les 09:50 |

El Festival Internacional de Música Pau Casals s'aproparà a tots els ciutadans el pròxim dimarts 19 de juliol amb un concert especial. La plaça Nova acollirà una actuació de diferents dels artistes presents al festival, que serà gratuïta i oberta a tothom. Es vol recrear així el concert que el Mestre va fer amb la seva orquestra l'any 1927, amb motiu de l'homenatge que li va fer la seva vila.

 

Serà la segona ocasió els últims anys que el festival es trasllada a la plaça Nova. El 2020 ja es va voler rememorar el concert del 1927, però la pandèmia va fer que acabés tenint un aforament molt limitat. Va ser, això sí, una nit molt especial en què l'Orquestra Camera Musicae va oferir un concert pel record

 

Que la música arribi a tota la població

En aquesta ocasió, la intenció és que el màxim de gent pugui gaudir de l'actuació, que començarà a les 20.00 hores. Tal com expliquen des del festival, el Mestre «mai va voler que la música estigués reservada a determinades categories socials». Ben al contrari, Casals volia «compartir la música amb tothom», com a llenguatge universal que és.

 

Els artistes participants oferiran peces de Bach, Beethoven, Mozart, Schubert, Brahms o Ravel. El concert també estableix complicitats amb el projecte Sent la música. Per això s'han fet diverses actuacions a la plaça Nova, com ara pintar de nou els bancs o restaurar l'escultura de Pau Casals. 

 

El 41è Festival Internacional de Música Pau Casals presenta un total de vuit concerts i dues projeccions fins al 22 de juliol. La línia temàtica que s'explora aquest any és la relació del Mestre amb el seu el Vendrell natal. Un dels concerts destacats que s'han fet ha estat el del Quartet Casals del passat dimarts a l'Auditori Pau Casals.

 

Participació