1 de 10

El sindicat CSIF denuncia que la Policia Local de Salou «està sota mínims»

Entre altres demandes, exigeixen l'ampliació de la plantilla perquè «està molt envellida»

per Antonio Ramos Llauradó, 3 d'agost de 2022 a les 15:22 |

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat en un comunicat que la Policia Local de Salou «està sota mínims» i que l'Ajuntament «incompleix, sistemàticament, els drets que emparen a la Policia Local en el Conveni col·lectiu i annex I». En aquest sentit, el sindicat exigeix l'ampliació de la plantilla perquè «està molt envellida», amb una edat mitjana dels agents de 54 anys.

 

CSIF ha assegurat que «les places pendents no es publiquen i no hi ha partides pressupostàries destinades a personal». El sindicat ha afirmat que «actualment hi ha 10 vacants i cal la creació de places en un termini de dos anys», ja que «els agents més joves van marxant i cada vegada hi ha més exigència de presència al carrer».

 

En aquest sentit, han denunciat que «no podem cobrir els serveis i cada vegada estem fent més hores extres per a poder afrontar la situació».

 

«La Policia Local no disposa de vehicles que compleixin les garanties mínimes de seguretat»

En un escrit dirigit a l'Ajuntament de Salou, que no ha rebut resposta, CSIF ha sol·licitat també vehicles «adequats que garanteixin la seguretat dels agents i la qualitat del servei». El sindicat ha assegurat que «actualment la Policia Local no disposa de vehicles policials que compleixin les garanties mínimes de seguretat».

 

Així mateix, també han demanat l'adequació dels centres de treball de la Policia Local a la normativa vigent de prevenció i riscos laborals, així com a les necessitats de la plantilla, a més de material operatiu, el seu manteniment i formació professional per al cos.

 

Des de CSIF sostenen que «l'Ajuntament de Salou incompleix els drets que emparen als funcionaris de la Policia Local, des de fa excessiu temps. Són de justícia, només pretenem la millora de les condicions laborals, de la imatge corporativa, seguretat, qualitat i salut dels treballadors d'aquesta policia».

Participació