1 de 10

L'Ajuntament de Vila-seca requisa 80 cadires que reservaven espai a la platja

El consistori ha estat pioner per acabar amb aquesta pràctica prohibida

per Antonio Ramos Llauradó, 18 d'agost de 2022 a les 10:46 |

La calor dels mesos d'estiu provoca que els ciutadans busquin maneres de refrescar-se. Una d'elles és anar a la platja, que en alguns municipis estan plenes de gom a gom en hores punta. Així, algunes persones intenten reservar-se un bon espai a la platja, desplaçant-se a primera hora del matí i deixant estratègicament col·locats elements com tovalloles, para-sols, cadires o gandules.

 

A casa nostra, hi ha un municipi que ha posat en marxa un sistema per acabar amb aquesta pràctica. Un estiu més la Policia Local de Vila-seca ha posat en marxa la campanya per evitar que els banyistes col·loquin cadires, tovalloles, para-sols i gandules a primera hora del matí per reservar espai a primera línia de la platja de la Pineda i marxin per tornar més tard.

 

El consistori vila-secà ha estat pioner en el control d'aquesta pràctica, molt estesa en moltes localitats de la costa tarragonina i catalana. En aquest sentit, la Policia Local ha confiscat des de principis del mes d'agost uns 80 elements que s'havien col·locat a primera línia de platja, segons ha informat el 'Diari Més'. Els propietaris dels elements poden recuperar-los, però han de pagar una sanció econòmica per poder fer-ho.

 

El protocol que segueixen els policies de Vila-seca

El protocol que marca l'Ajuntament de Vila-seca preveu que els agents de la Policia Local primer posen un avís en els elements instal·lats a la platja en què informen que aquesta pràctica està prohibida. En un segon moment, si es fa cas omís a l'avís, efectius policials i de la Brigada Municipal acaben retirant els elements.

 

El tercer pas és traslladar les cadires, gandules i para-sols al magatzem de la Brigada Municipal. Aquí els propietaris dels elements els poden recuperar previ pagament d'una sanció econòmica de 60 euros.

Participació