1 de 10

Es presenta a l'Arboç un dels llibres més complets sobre els diables penedesencs

Ha estat impulsat pel Ball de Diables de l'Arboç i es presenta al Cinema Centre

per Marc Guitart, 19 d'agost de 2022 a les 11:06 |
Aquest article es va publicar originalment el 19 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Cinema Centre de l'Arboç acollirà aquest dissabte 20 d'agost a les 19.00 hores la presentació del llibre 'L'Arboç i els diables penedesencs'. Es tracta d'un volum molt complet de més de 600 pàgines que ha impulsat el Ball de Diables de l'Arboç. Daniel Vilarrúbias i Frederic Herrero Calvo han fet una profunda recerca sobre els parlaments i l'Acte Sacramental.

 

Des de la colla arbocenca expliquen que el llibre vol aportar una relectura molt més experimentada sobre les fonts, incorporant les de recent aparició. D'aquesta manera es formulen noves hipòtesis i es matisen aspectes sobre la història dels balls de diables penedesencs. A més dels autors, a la presentació hi prendran part el president del Ball de Diables de l'Arboç, Ramon Cañas, i l'alcalde del municipi, Joan Sans

 

Després hi haurà un piscolabis i es representarà, per primera vegada, la recuperació de l'Acte Sacramental del Ball de Diables de l'Arboç. Aquest és el model de ball parlat que apareix a la portada del llibre, en una imatge del 1898. Durant la Festa Major de l'Arboç s'habilitaran punts per poder comprar el llibre.

 

El llibre sobre els diables penedesencs.
El Ball de Diables de l'Arboç ha editat aquest complert volum. | Cedida
Participació