1 de 10

Arriben els plats forts de Misericòrdia a Reus, pendents de la meteorologia

Les previsions enfosqueixen els dies forts de la segona Festa Major de Reus

per Jordi Olària Gras, 24 de setembre de 2022 a les 06:00 |

Les Festes de Misericòrdia arriben, a Reus, mentre tothom té un ull posat a la previsió meteorològica. Aquest divendres s'ha hagut de suspendre la cercavila del Seguici petit a causa de la pluja. També l'A Reus, Correfoc!, i altres actes s'han traslladat a cobert, i només s'han mantingut inalterats els que ja s'havien programat en interiors.

 

Aquest dissabte, el Vermut Rumberu s'ha ajornat fins a la setmana vinent, i s'ha reprogramat per dissabte, 1 d'octubre. Durant aquest cap de setmana es concentren els actes principals, després de l'arrencada oficiosa amb el lliurament els Guardons de la Ciutat. Entre avui i demà el Seguici Festiu hauria de tornar a ser protagonista de la devoció reusenca a Misericòrdia.

 

En el sector de la Festa Major de Reus, aquesta Misericòrdia s'han fet més visites a les Germanes Clarisses que de costum. Segons la tradició, portar-los ous demanant que un dia concret no plogui, és efectiu. A les núvies que demanaven que fes bo el dia del seu casament s'hi ha sumat ara la cultura popular.

 

No és estrany que hi hagi persones o fins i tot entitats que facin aquesta mena de gests. Enguany, però, les previsions auguren un cap de setmana de pluja intensa i tot, tempesta. Probablement per això s'han portat més ous que mai a les Clarisses, que poden haver d'augmentar la producció de galetes les pròximes setmanes.

 

Festa i Castells per encarar la jornada

Enguany sense restriccions, els Elements Festius haurien de tornar a sortir aquesta tarda, a tombar pels carrers de la ciutat si la meteorologia ho permet. Abans, a les dotze, els campaners dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia faran sonar el Toc de Festa des de la Prioral.

 

De cara a la tarda hi haurà dos tornejos d'escacs. Per una banda, el de l'Escola Peons, al carrer d'Antoni Rius i Miró 38 de Mas Vilanova. De deu del matí a una del migdia hi haurà tingut lloc el torneig infantil per a menors de 12 anys.

 

De cinc de la tarda a les vuit del vespre serà el torn dels més grans. Durant aquesta mateixa franja horària, al carrer de Bernat de Cabrera del barri Niloga també hi haurà torneig d'escacs. En aquest cas, organitzat per l'Associació de Veïns Reus Nord i l'Ajuntament.

 

Els Xiquets de Reus seran amfitrions, a les sis de la tarda, de la Diada Castellera de Misericòrdia. Com a convidats tindran els Moixiganguers d'Igualada i els Nens del Vendrell. Serà a la mateixa hora en la qual, al Gaudí Golf Club, DJ Cocktails començarà la seva sessió de música electrònica.

 

Devoció i festa tancaran la vigília de Misericòrdia

Des del Campanar de la Prioral de Sant Pere tornarà a sonar el Toc de Festa a les set de la tarda. Serà quan sortiran, des de diferents punts i amb recorreguts diversos, els Elements Festius. Al cap d'una hora i mitja, a dos quarts de nou, el Seguici Festiu prendrà un altre aire.

 

Alguns dels Elements tornaran a sortir en cercavila, però en aquest cas serà la del Masclet. Sortirà del Mercadal i, després de fer un tomb pel nucli antic, acabarà a la plaça de la Llibertat. Amb un ambient totalment diferent, a dos quarts d'onze de la nit començarà un dels actes més emblemàtics de Misericòrdia, el Rosari de Torxes.

 

Anirà de la plaça de la Pastoreta fins al Santuari encapçalat per la creu i els cirials, així com l'estendard del Grup Cultural de Misericòrdies. La resta de la nit la prendran les tres revetlles programades. A la Palma i a la plaça d'Anton Borrell del Parc de Sant Jordi, començaran a les onze.

 

Es tracta, respectivament, del Reggus i de la Principal de la Bisbal. En el primer cas, el festival de reggae i altres herbes arriba a la 29a edició. El cap de cartell és Prince Alla, des de Jamaica, i Damas, un talent emergent de l'illa.

 

La nit la completaran artistes d'arreu de l'Estat com High Paw, George Palmer, Paula Bu, Pupa Congo, Nupah, Heavy Waves, Primatical Sound i Dr Dubwiser Hi-fi. Al Parc de Sant Jordi, l'escenari l'ocuparà l'Orquestra Principal de la Bisbal. La revetlla que començarà més tard ho farà a la plaça de la Llibertat a dos quarts de dotze de la nit.

 

Sobre l'escenari hi pujaran els lleidatans La Bruixa Express i l'Orquestra Allioli, de la regió de Tarragona. Totes dues bandes portaran les seves versions, començant per les de pop i rock en general de la Bruixa. L'Allioli entonarà, com és costum, diferents estils dels Països Catalans.

Participació