1 de 10

La gent del Serrallo fa emocionar Quim Masferrer a 'El Foraster': «És molt trist...»

Quim Masferrer va visitar el Serrallo i va coincidir amb els pescadors de fins a quatre barques que li van explicar la dura realitat del sector

per Blai Melgar | Catalunya Diari, 27 de setembre de 2022 a les 10:20 |

'El Foraster' és d'aquells programes que fa emocionar. A flor de pell, de llagrimeta fàcil. Mai deixa indiferent i, programa rere programa, arriba al cor de l'audiència amb històries d'aquelles per al record. Ahir, al barri de Serrallo, no en va ser una excepció. 

Quim Masferrer va desembarcar al Serrallo per a conèixer el dia a dia d'un dels barris més autèntics de Catalunya. Allà, el de Sant Feliu de Buixalleu va coincidir amb els pescadors de fins a quatre barques que surten cada nit al mar amb l'esperança de tornar a port amb la xarxa plena. 

[tweet]1574512572090486785[/tweet]

Un negoci entranyable, autèntic, únic i d'aquells d'abans. És aquí, però, on hi ha el quid de la qüestió. Els pescadors van coincidir en que cada vegada treballen en unes condicions més precàries i els hi és molt difícil seguir amb el dia a dia de la seva professió. 

«Jo porto aquí 23 anys i m'han desaparegut unes 30 barques. I moltes estan esperant al desballestament. Això és trist, molt trist», assegurava la Rosa, la secretaria de la Confraria de Pescadors. 

«L'última generació de pescadors»

Autodefinida com «la mama dels pescadors», la secretaria de la Confraria explicava que estem davant «l'última» generació de pescadors del Serrallo i assegurava: «Jo crec que el sector primari ho té molt malament. Ho estem dient i ho està dient tothom. Però no ens escolten». 

Finalment, i davant d'un discurs colpidor, un Masferrer visiblement emocionat va optar per donar suport al sector. «No m'estranya que patiu. Quins moments tan complicats que us ha tocat viure als pescadors, pagesos, agricultors, ramaders... cada vegada us collen més», deia Masferrer. 

«Espero que us escoltin i, sobretot, que us facin cas i vosaltres no sigueu la darrera generació de pescadors del Serrallo. No sé quin futur us espera als pescadors, només espero que arribeu a bon port», sentenciava el presentador. 

[ExcoPlaylist]8557eb74-1ee7-41a7-81ae-bfc62a952d32[/ExcoPlaylist]

Participació