1 de 10

Els Solé s'acomiaden de 'Cal Guitarra' amb una gran festa al Vendrell

Després de 52 anys, la família Solé ha traspassat el popular bar Montserrat

per Marc Guitart, 3 d'octubre de 2022 a les 16:07 |

Durant 52 anys, la família Solé ha estat al capdavant del bar Montserrat del Vendrell, popularment conegut com 'Cal Guitarra'. Aquest diumenge 2 d'octubre ha estat el seu últim dia com a propietaris del local ara situat al carrer de Colom. Per oficialitzar el traspàs, s'ha celebrat una gran festa on la música l'ha posat, com no podia ser d'una altra manera, els Son Rumores.

 

Des d'aquest dilluns 3 d'octubre, 'Cal Guitarra' té nous propietaris. No sabem si es mantindrà el renom de l'establiment, ja que aquest era el que tenia la família Solé. Però després de 52 anys, serà difícil que el bar Montserrat deixi de ser conegut d'aquesta manera.

 

Des del 1970

L'origen d'aquesta aventura cal anar a buscar-lo més de cinc dècades enrere. Aquesta fonda situada originalment a la carretera del Doctor Robert havia tingut una primera època amb el nom de bar Bambolina. No va ser fins al 1970 que Ventura Solé i Maria Torra se'n van fer càrrec i el local va començar a ser conegut amb el nom de 'Cal Guitarra'.  

 

Pep Solé, fill dels dos primers propietaris, explicava fa dos anys a TarragonaDigital, amb motiu del 50è aniversari, que el bar era aleshores «el doble de gran. Servien esmorzars i plats combinats, a més d'acollir batejos o comunions». I és que la del Doctor Robert era aleshores una carretera molt important de pas entre Barcelona i Tarragona, i l'activitat era sempre frenètica.

 

Jordi Pujol, un trasllat i una cançó de Son Rumores

Solé recordava que alguns dels noms més importants que havien passat pel local eren els de Jordi Pujol, Joan Laporta o l'actor Sancho Gracia. L'expresident català va visitar el bar per veure els desperfectes que havien provocat els aiguats de l'any 2000.

 

A finals del 2014, la família Solé va estar a punt de tancar el negoci, quan va finalitzar l'antic contracte de lloguer. Al final, van traslladar el bar al carrer de Colom, on ha estat actiu els últims vuit anys.

 

El 2020, i amb motiu dels 50 anys del local, el grup Son Rumores li van dedicar una de les seves peculiars cançons. Tenia tota la lògica del món, ja que Pep Solé n'és un dels seus cantants. Aquest diumenge, el grup ha posat la música a la festa de comiat dels Solé, mentre el bar Montserrat enceta una nova etapa.

 

[youtube]vdLIrZKGK14[/youtube]

 

Participació