1 de 10

La capital del ball de bastons: l'Arboç acull la Trobada Bastonera de Catalunya

Fins a 67 colles i 1.200 bastoners participaran en l'esdeveniment

per Marc Guitart, 4 d'octubre de 2022 a les 10:25 |

La Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya se celebra enguany a l'Arboç, aquest dissabte 8 d'octubre. Serà la segona vegada que el municipi acull aquest esdeveniment, que ja es va fer a l'Arboç el 1933. L'acte està organitzat pel Ball de Bastons de l'Arboç i la Coordinadora de Balls de Bastons de Catalunya.

 

Fins a 67 colles bastoneres ja han confirmat la seva presència, tot i que la xifra encara pot créixer més. Es calcula que uns 1.200 bastoners ballaran pels carrers de la vila el dissabte a la tarda. La jornada començarà al matí amb les rutes de carrers per la vila per parlar de la història de la colla arbocenca i els seus orígens.

 

A les 17.15 hores hi haurà quatre cercaviles diferents pels carrers de la vila, que començaran i acabaran al Parc de Santa Llúcia. Quan finalitzin, a les 19.30 hores, es faran els parlaments i s'entregaran els records de la trobada. L'antic camp de futbol municipal acollirà després el sopar de germanor bastoner, seguit d'un concert amb el ball de gralles So Nat, el grup La Traca i el DJ Jordy Ribé. 

 

El desplegament per poder fer la trobada serà important, amb més de 90 voluntaris de la colla arbocenca i de la comarca. L'Ajuntament de l'Arboç també col·labora per dur a terme aquest esdeveniment, així com diverses empreses privades.

Participació