1 de 10

El Baix Penedès reclama solucions per al transport escolar dels alumnes de Batxillerat

Prop de seixanta escolars de diverses poblacions han quedat fora del servei per la manca de places

per Marc Guitart, 13 d'octubre de 2022 a les 12:00 |

El problema del transport escolar dels alumnes de Batxillerat segueix sense resoldre's. El Consell Comarcal només cobreix amb el seu servei els alumnes d'ensenyament obligatori, és a dir els de l'ESO. Un decret del Departament d'Ensenyament deixa fora els escolars que cursen l'ensenyament post-obligatori.

 

Des del Consell del Baix Penedès el que fan cada curs és oferir a aquests alumnes les places per a l'ESO que queden buides. Però això no és suficient, especialment els últims cursos, on l'augment d'alumnes d'educació secundària ha reduït molt el nombre de places sobrants. Això ha provocat que aquest curs 2022-2023, uns seixanta estudiants de Batxillerat de la comarca s'hagin quedat sense el servei.

 

Alumnes afectats de quatre municipis

Els afectats són estudiants dels municipis de Sant Jaume dels Domenys, Santa Oliva, Bellvei i el Montmell. Com ja s'ha fet en altres cursos, la solució provisional és que els ajuntaments es facin càrrec de part del cost d'aquest servei. L'altra part del cost recau sobre les famílies, que ja han fet sentir el seu malestar.

 

Això és el que s'està fent a Sant Jaume, Santa Oliva i Bellvei, però no al Montmell, on el consistori no pot assumir aquesta despesa. Davant aquesta situació que es repeteix any rere any, representants del Consell Comarcal es van reunir dimarts amb responsables del Departament d'Ensenyament. Va ser una reunió «tensa», tal com admet la consellera comarcal d'Ensenyament, Núria Güell, que no va donar resultats significatius.

 

Des del Consell demanen una modificació del decret que permeti incloure els alumnes de Batxillerat al servei de transport escolar. El que es farà de moment és que aquests quatre municipis signin un conveni amb el Consell que entri en vigor l'1 de gener. Però part del cost l'hauran de seguir assumint els consistoris i les famílies. 

 

Deserta la licitació pel transport dels alumnes ucraïnesos

Per altra banda, la licitació per al servei de transport escolar dels alumnes ucraïnesos que hi ha al Vendrell ha quedat deserta. El president del Consell, Joan Sans, ha explicat que es farà un contracte menor per mantenir aquest servei. En total són 59 els alumnes ucraïnesos que es desplacen als centres amb el transport escolar que posa el Consell.    

Participació