1 de 10

Cunit vol evitar la picaresca en les bonificacions per posar plaques solars

La Unitat Dron de la policia verifica que realment s'hagi fet la instal·lació, que ve acompanyada de diverses bonificacions

per Marc Guitart, 22 de novembre de 2022 a les 17:07 |

L'Ajuntament de Cunit ha començat una campanya per verificar que s'estan posant plaques solars als habitatges on es van sol·licitar. Des d'aquest any, la instal·lació de plaques solars permet rebre una bonificació del 50% de l'IBI durant tres exercicis. No només això, sinó que també hi ha bonificacions que provenen dels fons Next Generation.

 

Això ha fet que les sol·licituds per posar plaques solars als habitatges s'hagin disparat sobtadament. Segons el consistori, només aquest 2022 ja s'han tramitat 120 expedients d'instal·lacions de plaques solars en domicilis particulars.

 

Verificar l'efectiva instal·lació i funcionament de les plaques

La xifra suposa una bona notícia, però des del consistori volen verificar que tots els que ho han demanat ho compleixen. I és que segons apunta l'alcalde, Jaume Casañas, s'ha detectat casos en què s'ha fet la petició per rebre la bonificació, però no s'han acabat posant les plaques. «O s'han posat les plaques, però aquestes no funcionen de forma efectiva», afegeix el batlle.

 

Per aquest motiu, l'Ajuntament està fent aquestes comprovacions amb la Unitat Dron de la Policia Municipal i amb els serveis tècnics. La bonificació d'un 50% de l'Impost de Béns Immobles (IBI) és pels tres exercicis següents a la instal·lació de les plaques. Una mesura que s'ha aprovat recentment al ple municipal de Cunit.

Participació