1 de 10

Tarragona i Reus rebran 4 milions d'euros més d'inversió dels pressupostos de l'Estat

El pont del polígon Entrevies de Tarragona i el Museu d'Art i Història de Reus rebran dos milions d'euros cadascun

per Jordi Olària Gras, 22 de novembre de 2022 a les 19:30 |
Aquest article es va publicar originalment el 22 de novembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els Pressupostos Generals de l'Estat preveuen invertir quatre milions d'euros a la regió de Tarragona. Una meitat anirà destinada al pont del polígon Entrevies de Tarragona ciutat, i l'altra a la reforma del Museu d'Art i Història de Reus. Totes dues inversions s'incorporaran a través d'una esmena pactada entre el PSOE, Podemos i el grup d'ERC-EH Bildu, i les agrupacions locals dels partits ja han aplaudit l'acord.

 

El govern espanyol, a priori, podrà aprovar els pressupostos perquè ja compta amb els suports necessaris, als quals ara se sumaria ERC. A la ciutat de Tarragona ha de permetre construir un pont nou per entrar i sortir del polígon Entrevies que passi per sobre de les vies d'ADIF. L'alcalde de la ciutat, el republicà Pau Ricomà, qualifica l'obra d'«imprescindible per poder garantir la mobilitat en aquest polígon».

 

També apunta que ha de permetre «incrementar la seguretat i la connectivitat de la zona». Assegura que el consistori «fa molt de temps» que treballa per solucionar aquesta situació, i si s'executa aquesta inversió, «la solució anirà per bon camí». Tal com recorda, el polígon compta, actualment, amb una sola entrada i sortida, motiu pel qual considera el pont nou «imprescindible».

 

Pel que fa a la ciutat de Reus, l'esmena també contempla destinar dos milions d'euros, en aquest cas perquè l'Ajuntament de Reus reformi el Museu d'Art i Història. És el que s'ubica a la plaça de la Llibertat i, si la inversió es fa efectiva, suposaria actuar a l'edifici i a la museografia de l'equipament. La vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, es felicita per l'acord dels pressupostos.

 

Considera que serveix per «reafirmar el nostre compromís amb la cultura com un dels pilars de l'estat del benestar». Les obres previstes servirien per posar l'espai al dia i millorar els accessos per a persones amb mobilitat reduïda. El regidor de Cultura, Daniel Recasens afegeix que, si la inversió es fa efectiva, «implicarà un canvi en profunditat de la museografia del Museu».

 

 

Els pressupostos preveuen 6,8 milions d'euros per a infraestructures

 

Segons apunta, permetria «seguir treballant en un model de museu del segle XXI». Aquesta partida, si s'aprova, s'afegirà a les que ja contemplaven els pressupostos generals de l'Estat. La diputada i futura candidata del PSC a Reus, Sandra Guaita, destaca, per exemple, els increments per a beques d'estudiants i pensions de jubilació.

 

També posa en relleu els 500.000 euros previstos per al projecte de l'estació intermodal, que «fa molt temps que es reclama i hem aconseguit treure del calaix», afirma. En el capítol d'infraestructures, l'Estat també preveu destinar 200.000 euros per acabar l'estudi previ al projecte de l'estació de Bellissens. Hi ha també una partida de 500.000 euros per fer l'estudi de mobilitat de l'N-420.

 

La carretera connecta Reus, Falset i Móra d'Ebre amb l'Aragó i el centre i el sud de l'Estat i fa anys que s'hi reclamen millores. Els mateixos pressupostos preveuen destinar 1,5 milions d'euros a les variants d'aquesta via al seu pas per Riudecols, Corbera d'Ebre i Gandesa i una rotonda a les Borges del Camp. L'Aeroport de Reus ha de rebre una inversió de 4,2 milions d'euros «per millorar la seguretat dels passatgers i del transport», explica Guaita.

 

A la capital del Baix Camp també arribaran, si s'executen els pressupostos tal com es van anunciar, 150.000 euros. Els rebrà el Centre de Lectura per destinar-los a les obres d'ampliació. La diputada socialista recorda que «l'entitat fa temps que treballa per buscar fons de diferents administracions» que, ara, arribaran del Ministeri de Cultura.

Participació