1 de 10

La sala del Seguici no es toca: Indignació a Montblanc per un ús inadequat de l'espai

Fa uns dies es va dur a terme un desafortunat sopar a la sala on s'exposen els elements del seguici montblanquí durant tot l'any

per TarragonaDigital, 9 de desembre de 2022 a les 14:15 |

Indignació a Montblanc per un ús poc adequat de l'espai que acull l'exposició permanent dels elements del seguici festiu de la vila ducal. Entre els dies 3 i 6 de desembre, la capital de la Conca de Barberà ha acollit el 39è Congrés de CIOFF 2022  i la cloenda del 50è aniversari d'Adifolk. L'antiga església de Sant Francesc i el claustre va ser un dels espais principals de la celebració i segons han denunciat diversos veïns a través de les xarxes socials, es va dur a terme un desafortunat sopar a la sala on s'exposen els elements del seguici montblanquí durant tot l'any.

 

Aquest fet ha causat força malestar i, fins i tot, la colla dels Gegants i Nanos de Montblanc ha emès un comunicat posant en coneixement els fets succeïts. 

 

L'escrit exposa que «les peces que hi ha exposades són d'un alt valor pels montblanquins i montblanquines i les entitats les mouen amb molta cura donades les circumstàncies i limitacions de l'espai». Per aquest motiu, els geganters denuncien que la sala «no és el lloc més adequat per fer aquests tipus d'esdeveniments, ni tampoc per guardar diorames, taules, neveres, caixes amb copes de vi, cubells de brossa, etc». «La sala del seguici no és un magatzem», diuen.

 

En aquest sentit, Montblanc té molts i altres espais on celebrar banquets sense haver de moure i arraconar els elements festius i, per això, demanen a l'equip de govern que «la preferència a l'hora de cedir espais a segons quines entitats i associacions hauria d'estar més regulada, ja que fa temps que s'ha sobrepassat la ratlla».

Participació