1 de 10

Intervenen més de 700 plantes de marihuana en una operació policial a Cunit

S'han detingut dues persones pels delictes de tràfic de drogues i frau de fluid elèctric

per Marc Guitart, 14 de desembre de 2022 a les 17:18 |

Una operació conjunta entre la Policia Municipal de Cunit i la Guàrdia Civil ha permès desmantellar una gran plantació de marihuana aquest dimecres. En total s'han intervingut més de 700 plantes, en una actuació que ha rebut el nom d'Operació Rulot. Des del consistori han  afegit que l'operació s'ha fet en una zona urbana del municipi.

 

També s'han detingut dues persones d'origen albanès —un home i una dona— que tenien cura de la plantació. Se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues i frau de fluid elèctric. Segons ha informat l'Ajuntament de Cunit, durant les pròximes hores totes dues passaran a disposició judicial.

 

Un consum elèctric equivalent a més de deu habitatges

L'operatiu ha comptat també amb la col·laboració de tècnics de la companyia distribuïdora del subministrament elèctric. Ells són els que han localitzat els punts de connexió il·lícita que s'havien fet per mantenir el cultiu. El consum que es feia servir era l'equivalent a més de deu habitatges.

 

Des del consistori expliquen que els responsables de la plantació feien servir sistemes de led de baix consum, per no ser detectats. Una estratègia que no ha funcionat, ja que el frau ha pogut ser detectat per la companyia elèctrica i els cossos policials.

 

El Camp de Tarragona, el «camp de cultiu» de la marihuana a Europa

Les operacions contra el cultiu de marihuana al Camp de Tarragona ja fa temps que es troben entre les més destacades. Els responsables aprofiten l'existència de molts habitatges que van quedar buits per la crisi econòmica per amagar les plantacions. També busquen urbanitzacions apartades per aixecar menys sospites entre els veïns.

 

Tot plegat ha fet que Catalunya, i en especial el Camp de Tarragona, s'hagi convertit en un dels principals productors i exportadors d'aquesta droga. Des dels mateixos cossos policials admeten que la demarcació ha esdevingut un verdader «camp de cultiu» de la marihuana a Europa. Una situació que, per ara, no sembla que hagi d'anar a la baixa aviat.

Participació