1 de 10

El Departament de Salut crida la població a vacunar-se contra la grip i la Covid-19

Salut recorda que ja ho poden fer aquelles persones menors de 60 anys

per Antonio Ramos Llauradó, 28 de desembre de 2022 a les 16:22 |

El Departament de Salut crida a la ciutadania a vacunar-se contra la grip i la Covid-19 i recorda que des de fa uns dies ja ho poden fer les persones menors de 60 anys. Actualment, el virus que més circula a Catalunya és el de la grip, però els professionals sanitaris esperen un augment de la incidència de la Covid-19 a mitjans de gener.

 

Cal recordar que a Catalunya s'ha començat a administrar la vacuna de la grip i la segona dosi de reforç contra la Covid-19 a totes les persones menors de 60 anys que així ho desitgin. De la mateixa manera que passa cada any amb la vacuna de la grip, un cop s'acaba la campanya de vacunació entre la població de risc, s'obre la possibilitat a la resta de grups poblacionals, que poden accedir-hi de forma voluntària.

 

Fins ara, la campanya s'havia centrat en els majors de 60 anys, les persones amb afeccions de risc (entre ells els problemes de salut crònics i l'obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió i els professionals sanitaris.

 

La grip ha arribat a Catalunya un mes abans que en els darrers anys

El virus que més circula actualment a Catalunya és el de la grip, que ha arribat un mes abans que l'hivern del 2019 i 2020, l'últim any que va tenir una incidència destacable abans de la pandèmia de la Covid-19. La importància de les vacunes contra la grip i la Covid-19 és determinant per prevenir complicacions greus i ingressos, especialment entre els més fràgils.

 

El Departament de Salut ha fet una crida a vacunar-se a totes aquelles persones que ho poden fer i que encara no ho han fet, incidint especialment també en majors de 60 anys i professionals de residències i sanitaris. En aquest sentit, asseguren que hi ha vacunes suficients i cites disponibles a totes les ABS.

 

Aquells que vulguin vacunar-se poden demanar cita a través de La Meva Salut o poden contactar directament, de forma presencial o per telèfon, amb el seu CAP habitual. En el cas dels menors de 18 anys que es vulguin vacunar, han de contactar directament amb el CAP.

Participació