1 de 10

La rebaixa dels abonaments de Reus Transport arribarà al 50% a partir de l'1 de gener

Finalment, l'Ajuntament assumirà el 20% del preu de les targetes per sumar el descompte al 30% que en rebaixa l'Estat

per Jordi Olària Gras, 30 de desembre de 2022 a les 11:19 |

Els abonaments de Reus Transport costaran la meitat del preu a partir d'aquest diumenge. L'empresa municipal aplicarà un 50% de descompte a totes les targetes multiviatges des de l'1 de gener fins, almenys, el 30 de juny. La mesura suposa un pas més respecte a l'anunci fet el mes de setembre, quan el descompte havia de ser del 30%.

 

També s'aplica després que el mes de maig passat s'incrementessin els preus dels abonaments després de nou anys sense actualitzar-se. Finalment, a partir d'aquest diumenge totes les targetes multiviatges de la xarxa municipal de transport tindran una reducció del preu del 50%. Es tracta d'un canvi que s'ha aplicat a altres municipis i comunitats autònomes de l'Estat a través d'una subvenció del govern central.

 

Madrid assumeix una rebaixa del 30% en el preu, mentre que l'administració competent, en aquest cas l'Ajuntament, hi suma un 20% de descompte. Precisament el PSC va defensar, durant el ple del mes de setembre, que el consistori ampliés la rebaixa estatal. Una mesura que el govern no va adoptar, sinó que va rebaixar emplaçant Reus Transport a estudiar-ne la viabilitat.

 

Finalment, a partir d'aquest diumenge, 1 de gener del 2023, la T-10 passarà de valdre 8 euros a costar-ne 4. Es tracta d'una targeta multipersonal que permet fer deu viatges en un període de tres mesos. La T-Mes, que ara costa 30 euros mensuals, en valdrà 15 al mes.

 

És un abonament unipersonal amb viatges il·limitats durant un mes. També implica un període de 30 dies la T-10/30, que permet fer deu viatges en aquest termini. És unipersonal i passarà dels 7 euros que costa ara als 3,5 que valdrà a partir de l'1 de gener.

 

La T-365 és unipersonal i permet fer viatges il·limitats durant tot l'any. El preu també és anual, de 270,50 fins ara i de 135,25 amb el nou descompte. La rebaixa s'aplicarà també a la T-Mes per a famílies nombroses o monoparentals.

 

És un títol unipersonal que permet fer viatges il·limitats durant un mes. L'abonament de règim general val 24 euros i en costarà 12 a partir d'ara, i el de règim especial passarà dels 15 euros als 7,50. Per últim, la T-Jove, per a persones entre 12 i 30 anys, es reduirà dels 6,30 euros als 3,15.

 

És unipersonal, cal estar empadronat a Reus per demanar-la i permet fer deu viatges durant un mes. A diferència de la resta d'abonaments, aquest es ven i es recarrega al Casal de Joves. La recàrrega sí que es pot fer a la resta de punts de venda distribuïts per la ciutat.

Participació