Fragadis assegura que les reclamacions dels sindicats «no s'ajusten a la realitat»

La companyia recorda que el passat mes de desembre es va tancar un acord per aplicar el nou conveni amb una «significativa millora» de les condicions laborals

05 de gener del 2023
Actualitzat el 13 de febrer a les 18:47h

Fragadis, empresa propietària dels supermercats Spar a la demarcació de Tarragona, ha contestat a les concentracions convocades aquest dijous davant dues botigues de Reus amb un comunicat. En aquest sentit, la companyia mostra la seva sorpresa «per les reclamacions que promouen aquesta concentració per la part sindical», ja que entén que «no s’ajusten a la realitat».

 

En el comunicat, Fragadis ha recordat que el passat 21 de desembre es va signar el nou conveni 2022-2025, amb efectes retroactius, que suposa «una significativa millora de les condicions retributives i laborals per a les persones treballadores». La companyia ha assenyalat que «actuem sempre dins del marc legal» i que el seu objectiu és «continuar treballant amb voluntat de millorar les condicions de treball dels seus empleats».

 

Segons ha explicat la companyia, el passat 21 de desembre, després de mesos de negociació, les patronals GEPSAC (Grup Empresarial de Supermercats i Autoserveis de Catalunya) i CEDAC (Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya) van signar amb la representació dels treballadors el nou conveni que inclou millores en les condicions laborals i salarials dels treballadors.

 

Un increment salarial del 10,5% durant la vigència del conveni

Així, entre altres acords assolits, Fragadis ha destacat l'increment salarial del 10,5% durant la vigència del conveni, un percentatge que es podria veure incrementat fins al 12.5% si l’IPC real supera l’increment salarial pactat. Així mateix, s'assegura un cap de setmana de qualitat per a les persones que treballen de dilluns a dissabte-diumenge.

 

També s'inclou per als empleats un increment de fins al 8% de descompte en compres als establiments, un increment del 25% en les hores nocturnes o un permís retribuït de 8 hores per a visites mèdiques, acompanyar familiars de primer grau, dependents o menor de 12 anys i també per a les tutories d’escola, entre altres.