Vídeo: La neu tenyeix de blanc Prades

Durant el dia la neu ha caigut en diversos punts de Tarragona i l'Ebre

17 de gener del 2023

Era la imatge que molts esperaven i per fi ha arribat. Tal com estava previst, la baixada més notable de les temperatures ha arribat aquesta tarda de dimarts, 17 de gener, i ho ha fet també acompanyada de pluja en alguns punts de la demarcació de Tarragona.

 

Això ha fet que una de les imatges que més ganes tenia molta gent de veure s'hagi fet realitat. La webcam de MeteoPrades ha mostrat com a 950 metres la neu ha emblanquinat la plaça Major de Prades, una de les imatges més icòniques en temporals de fred a la demarcació de Tarragona. Amb una sensació tèrmica sota zero ben pronunciada i l'arribada d'un front acompanyat de pluja, la neu era inevitable.

 

Fins i tot fan falta cadenes als vehicles per circular per la TV-7005, entre Prades i Vilanova de Prades. De fet, els equips d'emergències han hagut de retirar tres vehicles que havien quedat atrapats per la neu a la TV-7004, a Vilanova de Prades, abans que les màquines llevaneu treballessin a la zona.

 

 

 

Aquest no ha estat l'únic punt en què la neu s'ha deixat veure a la demarcació de Tarragona. A 1.200 metres d'altura, els Ports han estat els primers en emblanquinar-se durant la jornada d'aquest dimarts.

 

 

Allí la neu ha caigut amb alegria durant força estona i ha deixat un paisatge totalment hivernal, com s'ha pogut veure en vídeos compartits per usuaris a les xarxes socials.

 

Més tard, a primera hora de la tarda, ha començat a nevar en alguns municipis de més altitud de la demarcació de Tarragona. És el cas del poble de Rojals, situat a 979 metres, al terme municipal de Montblanc, a la Conca de Barberà.

 

S'espera que en les pròximes hores el fred es continuï intensificant, a la vegada que també l'aigua farà acte de presència, una combinació màgica que ens podria fer despertar dimecres amb imatges de postal a casa nostra.

 

El vent continuarà bufant en les pròximes hores i es mantenen activades les alertes per onatge i fort vent. Aquest dimecres, però, se sumarà a la borrasca l'arribada d'una baixada de les temperatures molt notable que ens farà anar ben tapats.