Augmenta un 38% els usuaris del transport comarcal a la Conca de Barberà

Durant l’any 2022 més de 7.000 usuaris han utilitzat el servei

19 de gener del 2023

Durant l’any 2022 han utilitzat el servei de transport públic a la Conca de Barberà un total de 7.332 usuaris, que representa un augment d’un 38% respecte l’any 2022. En aquest sentit, el Consell Comarcal gestiona el servei de transport entre municipis de la comarca per facilitar la comunicació i l’accés de serveis. Aquest servei compta amb el finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

Per aquest any 2023 hi ha un augment de l’aportació econòmica del conveni amb Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i per aquest motiu s’han ampliat alguns serveis. Per exemple, la ruta a la demanda de Lilla-Montblanc-Vilaverd-Montblanc que es realitzava un dia a la setmana s’han ampliat el servei diàriament.

 

Pel que fa a la ruta de Sta. Coloma de Queralt - Les Piles-Rocafort de Queralt – Sarral - Pira – La Guàrdia dels Prats – Montblanc que es feia dos dies a la setmana, ara s’ha ampliat el servei diàriament. A més, durant el primer semestre s’han posat en funcionament dues línies noves. Són les de Prenafeta-Montblanc i Rojals-Montblanc. Tots dos serveis es duen a terme diàriament a la demanada.

 

El servei que ha sofert major increment aquest any 2022 ha estat seguit de la línia Belltall - Solivella - Blancafort - La Guàrdia dels Prats - Montblanc amb un 63% respecte a l’any anterior.

 

Pel que fa a la línia 9 Sta. Coloma de Queralt – Les Piles-Rocafort de Queralt- Sarral-Pira – La Guàrdia dels Prats – Montblanc, no es pot tenir en compte l’increment donat que el servei de l’any 2021 es va iniciar al mes de març i el servei es realitzava dos dies a la setmana i des del mes d’abril de l’any 2022 el servei es fa diàriament. De la línia 10 Montblanc-Reus tampoc es pot tenir en compte, ja que es va iniciar al mes de març. La línia Lilla-Vilaverd-Montblanc, tampoc es pot tenir en compte ja que durant aquest primer semestre de l’any 2022 s’ha ampliat el servei diàriament.