Queixes a Cunit per l'increment de preus als pisos de protecció oficial

Com en altres municipis, les factures del gas o l'aigua calenta s'han disparat | També denuncien manca de manteniment als espais comunitaris

19 de gener del 2023

Veïns dels pisos de protecció oficial de la carrerada de Santa Coloma de Cunit estan en peu de guerra. Denuncien diversos problemes amb la gestió d'aquests habitatges, en una situació que es repeteix en altres municipis catalans, com Tiana o Calaf. En tots ells té la concessió de la gestió dels pisos l'empresa catalana Visoren, segons han apuntat des de TV3 i han confirmat des de l'Ajuntament de Cunit a aquest mitjà.

 

Les principals queixes són pel fort increment en les factures del gas, que depèn d'una altra empresa vinculada a Visoren. En alguns municipis han denunciat crescudes d'un 270% en la factura. Això fa que molts dels veïns hagin optat per no usar la calefacció o l'aigua calenta, en uns dies tan freds com aquests.

 

Manca de manteniment als espais comunitaris

L'altra denúncia és perquè consideren que hi ha una manca de manteniment dels espais comunitaris, tot i haver-los apujat també el cost d'aquest servei. Els afectats dels diferents municipis s'han ajuntat en una plataforma i han denunciat la seva situació a diversos mitjans.

 

A Cunit, els veïns afectats es van concentrar aquest dilluns 16 de gener al davant de l'Ajuntament i van mantenir una reunió amb l'alcalde. «Des del consistori els vam traslladar que els donàvem suport i que parlaríem amb l'empresa», ha apuntat l'alcalde, Jaume Casañas. De fet, aquest mateix dijous el batlle té prevista una reunió amb l'empresa Visoren.

 

«Sobretot volen més transparència i més claredat amb les factures, ja que creuen que hi ha molta ambigüitat», afegeix Casañas. Visoren gestiona 40 habitatges de protecció oficial que estan en un edifici a la carrerada de Santa Coloma de Cunit. Les queixes s'han reproduït en poblacions com Palafolls, Canet de Mar, Tiana o Sant Fost de Campsentelles. 

 

Des de Visoren han respost en un comunicat enviat a la televisió catalana que presten els serveis de gas o aigua comunitària sense obtenir beneficis. Argumenten que l'increment de preus que ha comportat la guerra a Ucraïna els ha obligat a repercutir el cost entre els veïns. En aquest sentit han recordat que, tot i viure en un pis social, el preu de l'energia és el mateix per a tothom.