1 de 10

Dades: Ratxes de vent de fins a 130km/h a la demarcació de Tarragona

S'espera una nova jornada ventosa i freda a tot el territori

per Laia Solanellas, 20 de gener de 2023 a les 09:19 |

Aquest dijous al vespre totes les mirades estaven posades en un petit front que podia deixar neu a cotes baixes, fins i tot a la demarcació de Tarragona, però finalment els paisatges emblanquinats ens van esquivar. La neu que es va poder veure a Prades o en pobles de la Conca de Barberà, ja està completament desfeta i la imatge de postal només queda en el record.

 

El que sí que s'ha complert, i amb escreix, és la previsió de l'arribada de més vent. Protecció Civil ja va activar de nou el matí de dijous la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Es preveia que les comarques més afectades fossin l’Anoia, Alt Penedès, Baix Penedès, Alt Camp i Baix Camp, amb cops de més de 90 km/h, però els valors s'han superat àmpliament.

 

Així doncs, les dades mostren que hi ha hagut velocitats màximes de fins a 130 km/h a la demarcació de Tarragona. Concretament, aquest valor s'ha registrat a Mas de Barberans, al Montsià, segons el Meteocat. Segons el portal MeteoPrades, a Mont-ral (Alt Camp) hi ha hagut una ratxa màxima de 134 km/h. A l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), municipi que habitualment registra fortes ratxes de vent, han arribat fins als 116 km/h; o als 112 km/h al Perelló (Baix Ebre). A Mont-roig del Camp (Baix Camp) s'ha arribat a una ratxa que supera els 107 km/h, segons ha informat el Meteocat, o els 98 km/h registrats al Pantà de Siurana.

 

[tweet]1616281741144068096[/tweet]

 

En definitiva, dades de diferents punts del territori que demostren que el vent ha bufat i amb molta força. La bona notícia és que, segons el Meteocat, el vent anirà a menys en les pròximes hores. Malgrat tot, aquest divendres seguirà bufant i les ratxes més intenses es concentraran més a les Terres de l'Ebre i al nord de Catalunya.

 

El fred, protagonista dels pròxims dies

Si bé el vent anirà a la baixa, el que no recularà serà el fred. Els termòmetres ja marquen des d'aquest dijous valors molt per sota dels habituals en aquesta època de l'any, xifres què es perceben incrementades pel vent.

 

Així doncs, al Tossal de la Baltasana per exemple, s'ha registrat una temperatura sensació de -9,3 graus, segons el portal MeteoPrades, tot i que la temperatura real és de -2,2 graus. A Rojals (Conca de Barberà) la sensació de fred també és intensa amb un valor de -8,2 graus, malgrat que la temperatura real és de -0,3. A l'Albiol (Baix Camp) la sensació ha arribat als -5,1 graus, la mateixa que a Prades.

 

Així doncs, toca cap de setmana d'abrigar-se si sortim al carrer o de fer plans més casolans i aprofitar el sofà i una bona manta, perquè les temperatures seguiran sent molt fredes en les pròximes dies i, fins i tot, setmanes segons apunten alguns models.

 

 

 

 

Participació