1 de 10

Presenten el nou contracte de la brossa de Vila-seca: més personal i nova maquinària

La concessió s'ha fet per un període de 10 anys i un cost anual de 4,36 milions d'euros

per Antonio Ramos Llauradó, 23 de gener de 2023 a les 17:33 |

L'Ajuntament de Vila-seca ha presentat aquest dilluns el nou servei de recollida i transport de residus municipals, neteja viària i de la platja i gestió de la deixalleria a Vila-seca. L'acte, que ha tingut lloc al Centre Cívic i Cultural de la Pineda, ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i el regidor de Serveis Generals, Seguretat i Civisme, Josep Toquero.

 

El nou contracte, que va ser adjudicat fa uns mesos a l’empresa Urbaser, tindrà una durada de 10 anys i el cost anual serà de 4,36 milions d’euros. Identificat sota la marca 'Vila-neta', el contracte incorpora dues millores rellevants: la renovació total del parc mòbil de vehicles i maquinària i l’increment del nombre d’equips en un 38% respecte a l’anterior contracte.

 

La nova concessió inclou la neteja viària, el servei de recollida i transport de residus (recollida de les 5 fraccions, comercial, de voluminosos i servei de manteniment i neteja de contenidors), el servei de neteja de platges, el servei de gestió de la deixalleria municipal, el servei de vigilància i control ambiental i el manteniment i la gestió de les instal·lacions municipals per la prestació del servei.

 

«Incorporem més mitjans, més recursos i nous sistemes»

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha destacat «l’esforç de tot l’equip humà que treballa, dia a dia, a peu de carrer per gaudir d’una ciutat neta». El batlle ha recordat que amb aquest contracte, «la plantilla s’incrementa anualment de mitjana un 18%», alhora que ha afegit que «aquest és el contracte més important de l’ajuntament, amb el qual incorporem més mitjans, més recursos i nous sistemes».

 

Segura ha remarcat que «a Vila-seca partim d’una molt bona base quant a recollida selectiva, ja que tenim un dels percentatges més elevats de Catalunya: el 53,2%». Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Josep Toquero, ha explicat que «aquest nou contracte suposa un pas endavant i de qualitat per a millorar un servei que, actualment, ja és excel·lent».

 

Toquero ha destacat una de les novetats del contracte, com és «la instal·lació de contenidors mòbils al centre històric, amb les cinc fraccions de recollida domèstica, amb vehicle elèctric».

Participació