Imatges: La neu enfarina Catalunya, però quan nevarà a Tarragona?

A la demarcació de Tarragona la neu es fa esperar, tot i que les previsions apunten a una gran nevada

24 de gener del 2023

Ha estat dit i repetit molts cops. La neu havia d'afectar gran part de Catalunya aquest dimart 24 gener i ho ha fet, tot i que de moment la demarcació de Tarragona continua sense emblanquinar-se. 

 

La nevada està deixant imatges inusuals, problemes a les carreteres i sobretot molta il·lusió en municipis amb cotes baixes a tot Catalunya. A Ripoll, situat a 600 metres d'altitud, ha començat a nevar a les set del matí sense causar cap problema important. De fet, des de primera hora, l'Ajuntament ha escampat potassa en diversos carrers i netejant la neu a les entrades de les escoles i els ponts. A Osona, la neu també ha enfarinat alguns punts com Vic, Tona, Hostalets de Balenyà i Muntanyola.

 

 

 

Fins i tot als punts més elevats de Barcelona s'han vist alguns flocs de neu, com a l'entorn de Collserola. I és que les temperatures gèlides d'aquesta nit, acompanyades del front que ha arribat a Catalunya han comportat la barreja perfecta per veure imatges de postal.

 

 

A la demarcació de Tarragona el fred també és ben present. Prades ha tornat a registrar valors molt baixos, de fins a 9 graus sota zero, o els -6 graus a Guixers, a Valls, segons dades del Meteocat. De moment, però, no ha estat suficient perquè la neu es deixi veure a casa nostra.

 

Quan ha de nevar a Tarragona?

Com ja es va preveure, la neu ha arribat primer a les comarques de Girona i després s'ha desplaçat a les comarques de Barcelona. A la demarcació de Tarragona, l'acció està previst que arribi al vespre i nit.

 

Segons les previsions anunciades, s'espera que arribi una forta nevada a l'Alt Camp, el Baix Camp, Priorat i a la Conca de Barberà. En aquestes zones i també a les muntanyes de Prades, s'esperen grans gruixos de neu, de fet fins i tot s'ha arribat a parlar de 15 centímetres, fent que a les muntanyes de Prades es registri una de les nevades més fortes del país. Això es donarà quan el front acompanyat de pluja arribi aquest vespre a la demarcació, així que abrigueu-vos bé i prepareu la càmera!

 

 

Dimecres el fred molt intens serà sens dubte el protagonista. Això faria que la neu es conservés durant més hores i es pogués gaudir dels paisatges bucòlics més estona, però caldrà veure com evoluciona la situació i seguir ben atents!