Vídeos i imatges: Arriba la neu a Tarragona!

A primera hora del migdia ha començat a nevar en punts de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i les muntanyes de Prades

24 de gener del 2023

S'ha fet esperar, però per fi ha arribat. Tarragona es prepara per una tarda i un vespre intensos, amb molt fred i amb neu. Poc després de la una del migdia han començat a caure els primers flocs de neu i ho han fet a les muntanyes de Prades i en municipis de la Conca de Barberà i l'Alt Camp. De fet, fins i tot s'ha pogut veure neu a Valls i a Montblanc.

 

Però els pobles que de moment han quedat més emblanquinats han estat els que compten amb cotes més elevades. A Querol, a la Conca de Barberà, l'estampa ràpidament ha estat de postal, així com a la Mussara on la neu ha començat a caure amb força alegria cap a les dues del migdia, o a Santa Coloma de Queralt i l'Espluga de Francolí. De moment no hi ha afectació a les carreteres, però tot està a punt per si és necessari activar les màquines llevaneu, una possibilitat força probable.

 

 

 

A Prades, un dels punts on és més habitual veure-hi neu, també ha arrencat la nevada passada la una del migdia i malgrat que encara no s'acumulen gruixos, la neu va agafant i s'esperen imatges precioses en les pròximes hores.

 

 

La previsió és que al llarg de la tarda les precipitacions, que per les temperatures es convertirien neu, es vagin desplaçant més al sud, cap al Baix Camp, la Terra Alta o el Priorat, on també es podria veure neu ben aviat. Tanmateix, a la línia de costa no s'espera que es vegi neu, ja que les temperatures no han reculat suficientment. 

 

 

 

A la resta de Catalunya, la neu ha deixat gruixos considerables a les comarques gironines. Fins i tot s'ha pogut veure neu en els punts de més altitud de Barcelona.