El Penedès Marítim escalfa motors per celebrar el gran «Carnaval del retrobament»

L'Arboç, Calafell, Cubelles, Cunit i el Vendrell presenten els actes principals de la festa

26 de gener del 2023

El Carnaval del 2023 serà «el Carnaval del retrobament» després de dos anys en què la pandèmia ha condicionat aquesta celebració. Així és com el plantegen els municipis del Penedès Marítim, que aquest dijous 26 de gener han fet una presentació conjunta de la festa. L'Arboç, Calafell, Cubelles, Cunit i el Vendrell s'han coordinat de nou per oferir una gran celebració del Carnaval al territori.

 

Serà el primer Carnaval sense restriccions de cap mena, després que el passat 2022 la participació tingués diferents limitacions. De fet, no tots els municipis van fer rua l'any passat, essent un exemple d'això Cunit, que va preferir anul·lar-la. Enguany, Cunit recupera la gran rua, que es farà el dissabte 18 de febrer a la tarda, i la batalla de coreografies, el dia abans.

 

Una nova festa a Calafell, el Cos Blanc

Qui també presenta novetats aquest 2023 és Calafell. A banda de les tres rues habituals, s'ha organitzat una celebració posterior en la qual hi prendran part les carrosses guanyadores. Serà el dissabte 25 de febrer al Carrer Monturiol, en un acte que s'ha anomenat Festa del Cos Blanc.

 

Les tres rues del Carnaval Xurigué no presenten canvis respecte als últims anys. La de Segur serà el divendres 17 a les 22.00 hores, la de la Platja el dissabte 18 (22.00 hores) i la del Poble el diumenge 19 (17h). L'Arboç viurà l'única rua matinal del Penedès Marítim, que es farà el diumenge a les dotze del migdia.

 

Recorregut diferent en la rua de Carnaval del Vendrell

La rua del Vendrell serà el divendres 17 amb sortida a les 17.30 hores. La novetat d'aquesta edició serà en el recorregut, ja que es passarà per carrers poc habituals del nucli històric. Per la seva part, Cubelles organitza la seva rua el dissabte 18 a la tarda, però els actes s'allarguen tot el cap de setmana i fins al diumenge 20.