1 de 10

Reus donarà a cada comerç un paquet informatiu sobre serveis i subvencions municipals

Tècnics de la regidoria d'Empresa i Ocupació visitaran cadascun dels negocis per portar-los la informació i resoldre dubtes

per Jordi Olària Gras, 26 de gener de 2023 a les 17:50 |

Un equip tècnic de l'Ajuntament de Reus visitarà tots els comerços i les empreses de serveis de la ciutat. Es tracta d'una campanya de la regidoria d'Empresa i Ocupació que es posarà en marxa aquest mes de febrer. Sota el títol Bon dia, què li convé? es vol apropar la informació municipal al teixit comercial.

 

Es tracta de traslladar-los els serveis de formació o les línies de subvenció, per exemple, a les quals es poden acollir. Segons el regidor de l'àmbit, Carles Prats, des del consistori es veu com una manera d'abordar una de les queixes més habituals. En concret la dificultat per accedir a aquesta informació o tenir un contacte de referència al qual poder-se adreçar si en tenen dubtes.

 

Aquesta informació se'ls facilitarà a través d'una capsa que un equip de la regidoria lliurarà a cada comerç i empresa de serveis. Prats explica que, arran de la relació constant entre Ajuntament i teixit comercial, han detectat que era una mancança que calia solucionar. Els han transmès que, les empreses, «no són coneixedores dels serveis que s'ofereixen des de la regidoria i des d'altres departaments de l'Ajuntament».

 

Durant la presentació de la campanya, Prats ha explicat que «el que fem és invertir els rols». És a dir, que «som l'administració els que ens bellugarem per arribar al teixit comercial i a les empreses de serveis». Com ha explicat, «un equip tècnic de la regidoria farà un recorregut durant el mes de febrer, amb visites a tots i cadascun dels comerços i serveis de Reus».

 

Durant aquestes visites se'ls lliurarà una capsa amb informació dels projectes i serveis que ofereix l'Ajuntament. «Potser algú necessita aprofundir en algun tema, doncs els orientarem», ha aclarit. «Hem previst poder fer les visites durant un parell de mesos», ha detallat.

 

Amb aquest termini es volen poder visitar, almenys dos de cada tres comerços de la ciutat. Dels 600 negocis que es tenen registrats des de la regidoria, es confia poder-ne visitar 400 abans que comenci la campanya electoral, que podria fer aturar la iniciativa. Tot i això, el regidor ha apuntat que s'anirà ajustant la previsió i la durada de les visites.

 

Principalment perquè, fins que no es facin, no és clar com es desenvoluparan. Ha exposat que és possible que algun comerciant no pugui atendre l'equip de la regidoria quan en rebi la visita. En aquest cas, els tècnics hi tornarien a passar en un altre moment.

 

Ara comença la primera fase de Bon dia, què li convé?, però Prats confia que els pròxims mandats es mantingui activa aquesta iniciativa. Es posarà en marxa a l'eix comercial del barri de Mare Molas, el passeig de Prim i l'avinguda dels Països Catalans «per no començar sempre al centre».

Participació