1 de 10

El Nuba de Coma-ruga serà l'únic hotel del municipi que seguirà tancat aquest any

La resta d'establiments recuperen l'activitat prepandèmica

per Marc Guitart, 3 de febrer de 2023 a les 11:18 |

La regidoria de Turisme del Vendrell ha remarcat que els hotels del municipi ja han recuperat l'activitat prepandèmica. La majoria d'establiments obriran els pròxims dies per començar a preparar la campanya de Setmana Santa. Algun, com l'hotel Ramblas del Vendrell, s'ha mantingut obert tot l'hivern, cosa que no passava des de feia anys.

 

L'Hotel Coma-ruga Platja només ha tancat quinze dies, mentre que el Balneari i el Natura Park obriran els pròxims dies. La resta d'hotels estaran ja en actiu durant el mes de març, amb l'única excepció de l'antic Hotel Nuba, que seguirà tancat aquest 2023. L'establiment amb més places del municipi (236) està tancat des del 2021.

 

Increment de la recaptació de la taxa turística

La regidora de Turisme, Bàrbara Peris, apunta que l'activitat dels hotels indica una plena recuperació del turisme un cop superada la pandèmia. Aquest fet també s'ha constatat amb el fort increment de la recaptació de la taxa turística del passat estiu. Segons Peris, la Generalitat va recaptar un 17% més entre l'abril i el setembre del 2022 que el 2017, que era l'any amb més recaptació.

 

La taxa turística s'aplica en les pernoctacions que es fan als establiments turístics durant les primeres set nits. El 2020, la taxa es va desplomar un 78%, per revifar tímidament el 2021. Va ser el passat 2022 quan la recaptació va créixer de manera important marcant el màxim històric.

Participació