El Consell Comarcal de la Conca de Barberà inverteix 549.000 euros en les depuradores

També s'han fet 26 inspeccions i controls puntuals a diversos establiments de la comarca amb abocaments

07 de febrer del 2023

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà gestiona el servei d’explotació, el manteniment i la conservació dels sistemes de sanejament de la comarca, els quals inclouen les estacions depuradores de Montblanc, l'Espluga de Francolí, Sta. Coloma de Queralt, Senan i Solivella i els col·lectors en alta de Vimbodí, Poblet i Les Masies. En aquest sentit, durant l’any 2022 s’han realitzat diverses actuacions de millora a tots els sistemes que han tingut un cost de 549.000 euros amb inversions en depuradores. A més, a la comarca s’han depurat gairebé 1.000.000 metres cúbics d’aigua.

 

També s'han fet 26 inspeccions i controls puntuals a diversos establiments de la comarca amb abocament, per tal d’assegurar el seu correcte funcionament. Les inspeccions es realitzen en establiments connectats als sistemes de sanejament i inclosos en les seccions C, D i E de la CCAE o bé aquells que generin un abocament superior a 6.000 m3/any.

 

De les inspeccions realitzades, no s’ha detectat cap incompliment a nivell de la qualitat d’abocament de les aigües residuals. S’han sol·licitat 3 permisos d’abocaments amb connexió a la xarxa en alta amb destí a EDAR.

 

Pel que fa als convenis de sanejament, durant l’any 2022 s’han realitzat tasques relatives als convenis de redacció de nous sistemes de sanejament en alta vigents a Vilanova de Prades, Blancafort, Pira, Barberà de la Conca i Vilaverd.

 

Redacció de projectes

També aquest any 2022, l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat provisionalment el Pla de gestió específic dels sistemes públics de sanejament en alta de Catalunya 2022-2027 que inclou la redacció dels projectes i les construccions dels futurs sistemes de sanejament en Passanant, Belltall, Vallclara i Aguiló.

 

En previsió de la signatura amb l’Agència Catalana de l’Aigua dels convenis nous inclosos Pla de gestió específic dels sistemes públics de sanejament en alta de Catalunya 2022-2027, s’han iniciat treballs establerts en la redacció de projectes dels futurs sistemes de sanejament a Passanant, Belltall i Aguiló.