Alerta per un cas de grip aviària en una granja de Catalunya

S'ha registrat en una granja d'indiots de la comarca de les Garrigues

10 de febrer del 2023

El Departament d’Acció Climàtica i el govern espanyol han confirmat un cas de grip aviària en una granja d’indiots d’Arbeca, a la comarca de les Garrigues. Després de la contranalisis feta per confirmar la primera anàlisi positiu fet per la Generalitat s'han sacrificat les 9.000 aus que hi havia a la granja. En aquest sentit, també s'ha limitat el moviment d'aus en granges ubicades fins a 10 quilòmetres.


En aquest sentit, el Departament s'ha reunit aquest matí amb el sector a la seu que té a Lleida. En aquesta reunió, presidida per la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, hi ha també membres dels sindicats agraris i de la subdelegació del govern espanyol. L’últim cas en una granja va ser el 2017 a les comarques gironines, i en aquell cas afectava ànecs d’engreix.

 

Els sindicats agraris han mostrat la seva preocupació davant aquest cas de grip aviar, ja que en aquesta zona de les Garrigues s'hi ubiquen diverses explotacions avícoles. També hi ha preocupació entre els veïns del municipi d'Arbeca, tot i que des del Departament d'Acció Climàtica s'ha recordat que no hi ha risc per a la salut de les persones perquè es tracta d'una «malaltia ramadera».