1 de 10

Aclariment urgent d'Educació sobre el canvi d'horari escolar: què passarà a les tardes

Entre 15.30 i 16.30 hores s'organitzaran activitats

per Albert Fuertes, 10 de febrer de 2022 a les 16:50 |

Continua l'enrenou al voltant del nou curs escolar. El Departament d'Educació ha hagut d'aclarir que els nens podran quedar-se a l'escola a la tarda al setembre sense cost per a les famílies.

 

Un fet que ha succeït després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, hagin anunciat que l'inici de curs s'avançarà una setmana als cicles d'infantil i primària però que hi haurà jornada intensiva tot el mes de setembre.

 

El departament ha concretat que els infants podran quedar-se fins a l'hora habitual perquè el centre organitzarà activitats a la tarda. Així l'horari lectiu del setembre serà de 9 a 13, fins a les 15.30 hi haurà l'espai menjador i després activitats.

 

El canvi d'Educació

El pròxim curs escolar començarà abans. Els alumnes d'infantil i primària ho faran el 5 de setembre, mentre que el dia 7 començaran a l'ESO, el batxillerat i l'FP. Així ho anunciava el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

 

Durant el setembre hi haurà jornada reduïda a infantil i primària i hi haurà un dia més de vacances de Nadal i un dia extra de lliure disposició (es passarà de tres a quatre dies). D'aquesta forma, la reorganització del calendari escolar no suposarà un increment d'hores lectives.

 

El Departament d'Educació avançarà un mes dels nomenaments de la plantilla estructural, al juny. El curs acabarà el 22 de juny per a infantil i primària i el 20 per a la resta d'etapes.

 

Les queixes dels sindicats

El sindicat de mestres Ustec s'oposa frontalment a la proposta d'avançar uns dies l'inici del proper curs perquè considera que els docents no tindran prou temps per preparar-lo.

 

Segons Iolanda Segura, portaveu del sindicat, a primers de setembre solen faltar molts mestres per nomenar i això dificulta la coordinació interna dels centres. A més, creu que no es pot avançar la fi de les vacances dels docents perquè és un dret laboral.

 

Per això, i pel fet que la mesura s'hagi anunciat públicament només mitja hora després d'avançar-la als directors dels centres i sense consultar als sindicats, Segura ha demanat, en declaracions a l'ACN, la dimissió del conseller d'Educació, Josep González-Cambray.

Participació