El jurat popular troba culpable l'home que va calar foc a la parella a la Bisbal

El judici ha quedat vist per sentència, amb peticions de penes de més de vint anys de presó

El jurat popular ha declarat culpable l'home en el judici a l'Audiència de Tarragona.
El jurat popular ha declarat culpable l'home en el judici a l'Audiència de Tarragona. | ACN
15 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:19h
El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat l’home que va calar foc a la seva parella a la Bisbal del Penedès el 2022, després de ruixar-la amb gasolina. El tribunal considera provat que la víctima va morir per les cremades de tercer grau que presentava. Igualment, creu que el trastorn de personalitat i de dependència a l’alcohol i les drogues de l’acusat no va minvar la seva capacitat de raonament.

El judici a l’Audiència de Tarragona ja està vist per sentència, després de la decisió que ha pres per unanimitat el jurat. Un jurat que no veu acreditat que l’home intentés apagar les flames amb una mànega, perquè no hi havia aigua a l’interior de la casa, segons van confirmar els pèrits. L’acusat, que va reconèixer els fets durant el judici, sí que va trucar al 112 per alertar de la situació.

La Fiscalia demana 22 anys i sis mesos de presó per l’acusat per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, amb l’agreujant del parentesc. L’acusació particular demana la presó permanent revisable i, alternativament, una pena de 25 anys. La defensa, per la seva banda, demana quinze anys de presó, al·legant que no s’ha acreditat que l’home actués amb traïdoria.