Segur s'endú bona part de les inversions per al 2023 a Calafell

L'Ajuntament aprova un pressupost de 53,3 milions d'euros, amb sis milions per a inversions

Segur de Calafell s'endú dues terceres parts de les inversions del 2023.
Segur de Calafell s'endú dues terceres parts de les inversions del 2023. | Wikipedia
16 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:24h
L'Ajuntament de Calafell ha aprovat inicialment al ple d'aquest dimecres 15 de febrer el pressupost per al 2023. Uns comptes que pugen a 53,3 milions d'euros, dels quals sis milions es destinaran a inversions. Segur de Calafell concentrarà dues terceres parts d'aquestes inversions, amb un total de quatre milions d'euros.

La principal inversió serà per posar en marxa la transformació de Segur Platja, on es concentra la quarta part dels habitants del municipi. Un projecte que ha de permetre renovar 25.000 metres de carrers entre el passeig marítim i la via del tren i del carrer del Rin fins al carrer de Loira. Una actuació amb la qual es vol pacificar el trànsit, posar al dia serveis que han quedat obsolets, i resoldre problemes d'inundacions

Aquest és un projecte ambiciós que s'haurà de desenvolupar durant diversos anys, ja que la inversió que es preveu puja fins als 10,5 milions d'euros. Des de l'equip de govern admeten que Segur és un nucli que acumula "un dèficit important de serveis i problemes crònics de manteniment". Amb tot, afegeixen que la situació "ha canviat en els últims vuit anys", dos mandats durant els quals s'ha fet una inversió "de més de trenta milions que han permès impulsar prop de seixanta actuacions", segons l'alcalde, Ramon Ferré.

Un parc al Mas Mel i una deixalleria municipal


Els comptes també inclouen inversions per fer un parc urbà al Mas Mel (un milió), l'impuls dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius del 2022 (500.000 euros), o la creació d'una deixalleria municipal. Per la seva banda, el pressupost de l'empresa municipal CEMSSA serà de 20,8 milions d'euros.

El pressupost ha quedat aprovat de forma inicial amb els vots a favor del PSC, En Comú Podem i la regidora no adscrita Maite González. ERC, Ciutadans, la CUP, Sumem-Junts, UAM i el regidor no adscrit Javier Álvarez han votat en contra.