1 de 10

Els Xiquets de Torredembarra s'integren a la Coordinadora de Colles Castelleres

És la segona incorporació d'enguany i l'entitat suma ja 105 colles federades

per Albert Fuertes, 10 de febrer de 2022 a les 21:14 |
Aquest article es va publicar originalment el 10 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els Xiquets de Torredembarra s'han incorporat com a colla en formació a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). És la segona colla que s'integra a la Coordinadora aquest any. Amb ella, l'entitat ja suma 105 colles federades, de les quals 83 són de ple dret, dotze universitàries i deu en formació.

 

[tweet]1491849350389157892[/tweet]

 

La colla de Torredembarra van néixer l'any 2017 i des de llavors ha crescut fins a aplegar prop d'un centenar de castellers. La seva millor actuació ha estat la diada de l'Arboç, el desembre passat, quan van fer un 3d6, 3d6a, el seu primer 4d6a i un pilar de 4 aixecat per sota.

 

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els Minyons de l'Arboç els han apadrinat i han optat per una camisa ratllada blanca i blava inspirada en l'escut municipal. A més, segons la CCCC, des dels seus inicis la colla ha posat en valor els valors feministes, d'inclusió i els propis del fet casteller.

 

D'aquí a un any, la Coordinadora farà una avaluació dels assoliments tècnics dels Xiquets de Torredembarra —es requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6—, així com l'evolució del teixit social.

 

Els Xiquets de Torredembarra s'afegeixen als Castellers de l'Adroc, Castellers de la Selva, Castellers de Mediona, Castellers de Sarrià, Castellers del Foix de Cubelles, Castellers del Pallars, Colla Castellera de Cerdanya, Colla Castellera de l'Esquerra de l'Eixample i Colla Castellera de Vacarisses com a colles en formació de l'entitat.

Participació