La Ganxet Pintxo de primavera se celebrarà del 23 de març al 2 d'abril

La sessió fotogràfica al Mercat Central enceta els actes previs

La sessió fotogràfica de la Ganxet Pintxo marca l'inici dels actes previs
La sessió fotogràfica de la Ganxet Pintxo marca l'inici dels actes previs | Ajuntament de Reus
17 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:26h
El Mercat Central de Reus ha acollit, aquest divendres 17 de febrer, la sessió fotogràfica i d'assessorament de la Ganxet Pintxo de primavera. La pròxima edició se celebrarà del 23 de març al 2 d'abril i hi participaran 32 establiments. Una vegada més, la xef Eva Haussman ha aconsellat els cuiners sobre la presentació de la seva proposta.

Serà la 21a edició de la ruta de tapes de Reus i, segons l'organització, es vol centrar en "la potenciació dels productes locals de qualitat". El seu coordinador, Jaume Batista, remarca un any més el valor de la jornada d'avui. Els consells de Haussman han de servir per fer els últims retocs a les tapes que els bars i restaurants han ideat per aquesta edició.

Segons subratlla, l'objectiu és mantenir i incrementar l'atenció dels clients per la Ganxet Pintxo, una fita que persegueixen en coordinador amb el patrocinador de la ruta, Estrella Damm. Des de l'Ajuntament també es veu com un actiu per a la ciutat i, especialment, per captar visitants al municipi. Així ho ha reafirmat la gerent de l'Agència Reus Promoció, Marta Vilalta.

Ha definit la ruta com un esdeveniment "dinamitzador de la ruta gastronòmica" que, alhora, genera "dinàmica comercial a la ciutat durant els dies d'activitat". Per part dels paradistes, aquest divendres s'ha pronunciat Carles Borrull, que ha agraït que una jornada com aquesta se celebri al Mercat Central. Segons ha plantejat, això aporta valor afegit a l'equipament i permet, també, que els paradistes recomanin els seus productes als restauradors.

La Ganxet Pintxo va recuperar l'activitat l'any passat després de l'aturada per la pandèmia amb un balanç positiu. Tant l'edició de primavera com la de tardor van registrar xifres similars a les del 2019 segons l'organització. Es tracta d'una campanya sòlidament consolidada al calendari reusenc que, durant el 2022, va recuperar de manera especial el seu objectiu fundacional.

Nascuda arran de la crisi iniciada el 2008, es va plantejar com un element dinamitzador per a la restauració. Després de l'impacte de la pandèmia, la Cambra de Comerç, organitzadora de la ruta, subratllava que la finalitat es mantenia inalterada. En aquest cas, explicaven, per buscar que el sector es refés i recuperés l'afluència de clients que havia perdut durant els dos anys de restriccions.