La Franz Schubert Filharmonia porta Mozart i Schumann al Teatre Tarragona

La pianista Alba Ventura acompanyarà aquest divendres la FSF com a solista

Imatge d'una actuació de la Franz Schubert Filharmonia.
Imatge d'una actuació de la Franz Schubert Filharmonia. | TarragonaDigital
21 de febrer del 2023
La Franz Schubert Filharmonia (FSF) portarà aquest divendres 24 de febrer al Teatre Tarragona el Concert per a piano núm. 20 de Mozart i la Simfonia núm. 4 de Schumann. La previsió inicial que l'actuació anés a càrrec de les germanes Katia i Marielle Labèque, però una lesió a l'espatlla de Katia ha obligat a un canvi de darrera hora i la FSF estarà acompanyada de la pianista Alba Ventura.

Aquest concert, el penúltim de la temporada simfònica de la FSF al Teatre Tarragona, forma part dels actes de commemoració del centenari del naixement d'Alicia de Larrocha. L'actuació començarà a les 20 hores, tindrà una durada de 120 minuts i les entrades encara es poden adquirir a través del web entrades.tarragona.cat.
 

El repertori del concert

Tot i la baixa de darrera hora de les germanes Labèque, el concert al Teatre Tarragona es farà amb Alba Ventura com a solista. En aquest sentit, la pianista barcelonina interpretarà el 'Concert per a piano i orquestra núm. 20 de Mozart', escrit el 1785 i considerat un dels més dramàtics del compositor austríac, ja que trasllada els espectadors a l’estètica operística de Don Giovanni.

A la segona part del concert, Tomàs Grau dirigirà l’apassionada i fascinant 'Simfonia núm. 4' de Robert Schumann.

Aquest programa es presentarà també en els pròxims dies a Valladolid —dissabte 25 de febrer—, Lleida —diumenge 26 de febrer— i Barcelona —dimarts 28 de febrer—.
 

Alba Ventura, una trajectòria de més de tres dècades

La pianista Alba Ventura ha acceptat la invitació de darrera hora de la Franz Schubert Filharmonia per substituir les germanes Labèque. En aquest sentit, l'elecció de Ventura és molt escaient de cara al concert d'aquest divendres, ja que Alicia de Larrocha va ser mestra seva a l'Acadèmia Marshall. En aquest sentit, l'artista ha recollit la tradició pianística d'Enric Granados i Frank Marshall, esdevenint la seva hereva.

Als seus 44 anys, Ventura, que va debutar com a solista amb 13 anys, ha actuat en escenaris d'arreu del món i ha col·laborat amb algunes de les orquestres més importants del panorama internacional. A més de la seva trajectòria interpretativa, la pianista és professora al Conservatori Superior de Música del Liceu.