Impulsen un parc fotovoltaic a l'Alt Camp: més de 70.000 plaques solars

La promotora sevillana Mapesol Terra SL preveu invertir 21,8 milions d'euros

El parc solar de l'Alt Camp tindrà més de 70.000 panells solars.
El parc solar de l'Alt Camp tindrà més de 70.000 panells solars. | Pixabay
22 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:04h
Nova iniciativa d'energies renovables a les comarques tarragonines. La promotora sevillana Mapesol Terra, SL ha iniciat la tramitació d'una nova central solar fotovoltaica amb 71.820 panells a la comarca de l'Alt Camp, concretament als termes municipals d'Alcover, el Milà i la Masó. El projecte, de nom Perafort Mapesol I, preveu una potència total instal·lada de 44,9 MW en terrenys no urbanitzables.

La inversió prevista en la instal·lació d'aquest parc solar és de prop de 22 milions d'euros. Aquest dimecres ha sortit a informació pública la sol·licitud d'autorització administrativa prèvia, autorització administrativa de construcció, autorització del projecte d'actuació específica d'interès públic en sòl no urbanitzable i avaluació d'impacte ambiental.

Es preveu que l'evacuació de l'energia es faria a través d'una línia aèria d'alta tensió que creuaria els municipis d'Alcover, el Rourell, Vilallonga del Camp, el Morell, els Garidells i Perafort.
 

Una central solar fotovoltaica a la Selva del Camp

D'altra banda, el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a l'empresa Famitex Inversiones SL l'autorització administrativa prèvia i autorització administrativa de construcció per instal·lar una central solar fotovoltaica a la Selva del Camp.

En aquest sentit, la instal·lació, batejada amb el nom de Mas Colom, tindrà 6.448 panells solars i una potència de 2,92 MW.