La fira del xató: el Vendrell viurà una Xatonada de dos dies plena d'actes

El Mercat Fora Estocs s'integra a l'esdeveniment amb el nom de XatOutlet

La Xatonada Popular del Vendrell torna amb força aquest 2023.
La Xatonada Popular del Vendrell torna amb força aquest 2023. | TGNDigital
22 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:37h
El Vendrell viurà els dies 4 i 5 de març una edició augmentada de la seva Xatonada Popular. La Rambla acollirà aquest esdeveniment típic de l'hivern vendrellenc, que enguany arribarà amb més força que mai. La regidora de Fires del Vendrell, Luz Ramírez, ja va avançar fa uns dies que s'estava preparant una autèntica "fira del xató", amb actes ben variats que s'allargaran durant tot el cap de setmana.

Destaca la integració del Mercat Fora Estocs del Comerç del Vendrell, que agafarà el nom de XatOutlet. Una dotzena de comerços remataran la temporada posant la seva paradeta a la Rambla el dissabte dia 4. Aquest mateix dia hi haurà un espai solidari de protecció animal, diferents tallers i mandales per als més petits i una desfilada d'adopcions de gats i gossos.

També els museus de la ciutat i la biblioteca se sumaran a la festa programant activitats relacionades amb el xató, mentre que l'escenari de la Rambla acollirà concerts i vermuts musicals

Xatonada i concurs

El diumenge 5 de març serà el dia de la Xatonada Popular, amb el 37è Concurs de Mestres Xatonaires, la 36a Exhibició de Xatonaires Infantils i la 26a Fira de Productes alimentaris, tot a partir de les 10.30 hores. Els assistents podran comprar racions de xató a un preu de set euros, a tres restauradors diferents.  

Altres activitats previstes pel diumenge són un 'Scape room exprés', l'actuació del Coyote Dax, una ludoteca i un joc gegant de l'oca de la Ruta del Xató. També es farà la investidura de Sergi Rovira, guanyador del 2020, com a Mestre Xatonaire.