Nova incidència a la central nuclear d'Ascó: Aturen el reactor

ANAV comunica la desconnexió davant la impossibilitat de restablir el dispositiu dins del temps estipulat

La centra nuclear Ascó I s'ha aturat per  per poder restablir un dels generadors d'emergència, que ha quedat inoperatiu.
La centra nuclear Ascó I s'ha aturat per per poder restablir un dels generadors d'emergència, que ha quedat inoperatiu. | ACN
22 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:17h
El reactor de la central nuclear Ascó I ha entrat en fase de parada per poder restablir un dels generadors dièsel d'emergència, que ha quedat inoperatiu. En un comunicat, l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV), gestora de la planta, ha anunciat que s'ha començat a reduir la potència a partir de les nou del matí d'aquest dimarts després de declarar inoperable el generador dièsel de seguretat.

Segons ha precisat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), s'han detectat danys en una de les vàlvules del cilindre A1 durant la prova mensual. Els responsables de la central han constatat que el dispositiu no podria posar-se en marxa dins del termini de temps estipulat per a les especificacions tècniques de funcionaments de la planta.

Un cop el grup I desconnecti de la xarxa, es procedirà a reparar el dispositiu i, posteriorment, tornarà a sincronitzar-se. Segons l'ANAV i el CSN, la incidència no ha tingut conseqüències per a la salut de les persones ni el medi ambient.