Una diputada de la CUP defensa retirar els gegants negres i les fires d'indians de Tarragona

Basha Changue diu que «els Gegantons Negritos de Santa Tecla són enaltiment del colonialisme»

Una diputada de la CUP ha demanat la prohibició dels Gegantons Negritos de Tarragona.
Una diputada de la CUP ha demanat la prohibició dels Gegantons Negritos de Tarragona. | TarragonaDigital
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:54h
La diputada de la CUP al Parlament de Catalunya i candidata a l'alcaldia de Barcelona, Basha Changue, aposta per "retirar de les celebracions populars els elements que banalitzen el colonialisme i l'esclavatge", entre els quals s'inclourien el Gegantons Negritos de Tarragona o els Gegants Indians de Torrededembarra. Ho ha dit en un article d'opinió publicat al digital 'Critic'.

En el mateix text, Changue també demana prohibir "l'enaltiment dels colons indians" i "deixar de pagar amb diners públics festes populars d'enaltiment del colonialisme", com les fires d'indians, sent una de les més importants de Catalunya la de Torredembarra.

La candidata de la CUP a l'alcaldia de Barcelona carrega contra una part de la cultura popular catalana per demanar "un procés de reparació seriós, que és imprescindible per continuar construint els fonaments de la república que volem, on totes puguem viure amb dignitat".
 

"Els Negritos de Santa Tecla són enaltiment del colonialisme"

La política cupaire ha publicat aquest article arran de l'emissió a TV3 del documental 'Negrers. La Catalunya esclavista'. A través de la xarxa social Twitter, Changue ha afirmat que "els Gegantons Negritos de Santa tecla són enaltiment del colonialisme i cosificació de les persones negres. No és perquè siguin negres, és perquè són negres esclavitzats".