Els Tres Tombs de Reus canviaran el recorregut per les obres al raval de Santa Anna

L'edició d'enguany comptarà amb dos carruatges convidats

Els Tres Tombs de Reus arriben a la 36a edició amb canvis
Els Tres Tombs de Reus arriben a la 36a edició amb canvis | Àngel Ullate
Redacció
28 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:14h
Els Tres Tombs tornaran a Reus el diumenge cinc de març celebrant la 36a edició. Com a novetats d'enguany, hi participaran el carro gros de Canyes d'Igualada i el carro gros de palla d'Anglesola. La iniciativa l'organitza l'Associació d'Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona.

Un altre canvi respecte edicions anteriors és el recorregut, que es veurà afectat per les obres de vianalització del raval de Santa Anna. La comitiva sortirà del Parc de la Festa cap a l'avinguda dels Països Catalans i arribarà fins al carrer del Doctor Vilaseca. Llavors prendrà el carrer de Sant Joan i farà el tomb de ravals fins a la plaça de Catalunya.

Allà enfilarà el carrer del Doctor Robert i trencarà a l'esquerra cap al de la Selva del Camp. Passarà pel carrer de l'Amargura, l'avinguda de Prat de la Riba i la del President Companys i tornarà al carrer de Sant Joan. A l'últim tomb, en lloc de baixar per l'avinguda del President Companys, des de la de Prat de la Riba els carros tornaran cap al Parc de la Festa.

Des de l'Ajuntament de Reus se subratlla que, novament, els Tres Tombs comptaran amb la col·laboració de la regidoria de Benestar Social. En concret a través de dos carruatges, que ocuparan membres de l'Associació Doctor Tosquelles i del Club Esportiu Alba respectivament. El consistori també assegura que s'aplicaran les mesures sanitàries adequades per garantir el benestar dels animals que hi participen.

De fet, s'aplicarà el reglament i protocol de la Federació Catalana dels Tres Tombs. El document inclou accions com revisar les cartilles d'origen dels animals i dur a terme controls veterinaris a l'inici i al final de l'acte. També preveu revisar els carros que arrosseguen i la normativa municipal pactada per a l'acte.

El programa de la jornada començarà a les nou del matí amb l'esmorzar i concentració dels animals i els carruatges al Parc de la Festa. A dos quarts de dotze arrancarà la comitiva, i a la una del migdia es calcula fer la benedicció dels animals a la plaça de la Puríssima Sang. En paral·lel, a les onze del matí també començaran les actuacions a la plaça del Prim amb la Colla Gegantera de Montblanc i Els Fènix de Reus.

A la mateixa hora, al raval del Pallol, Carles Pitarch, de Bravium Teatre explicarà el conte dels Tres Tombs. Finalment, com a activitat paral·lela, a la plaça de Catalunya hi haurà cavallets de joguina per a la canalla. A més dels convidats d'Igualada i Anglesola, als Tres Tombs de Reus hi participarà la Banda de Cornetes i Tambors La Rosa de Reus.

També el Carruatge de Sant Antoni i la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Reus. Hi prendran part carruatges d'autoritats, la Ganadería Les Planes de Cubelles i els Heralds de Reus. Igulament s'hi veuran el Baluard de l'Ajuntament de Reus i el dels Amics dels Cavalls, com el del Grup Muntats del Club Hípic Quadres d'en Blai de Riudoms.

Els clubs hípics Quadres Julivert, Castells, Reus QMT, Miami Mont-roig by West-Fork i Tomás Santiago també formaran part de la comitiva. Per acabar, hi haurà carruatges particulars de Reus i d'arreu de Catalunya, com es podran veure genets particulars d'arreu del país.