1 de 10
Societat

Calafell ja té en marxa el refugi de gats i el centre d'adopció de gossos

Finalment s'han posat en marxa les dues iniciatives estrella del projecte 'Calafell Pet Friendly'

Gossos al nou centre d'adopció de Calafell. | TGNDigital
per Marc Guitart, Calafell | 1 de març de 2023 a les 13:20 |
Calafell ha obert de forma oficial aquest dimecres 1 de març el refugi de gats i el centre d'adopció de gossos, dos projectes que representen "els vaixells insígnia del projecte 'Pet Friendly'", tal com indiquen des del mateix consistori. Els dos espais han pogut començar a funcionar després de rebre la declaració de nuclis zoològics per part de la Generalitat.

El refugi de gats s'ubica a l'antiga Aula de natura que hi havia a la muntanya del Comú. L'Ajuntament va fer una inversió de prop de 60.000 euros per adequar l'espai, que ara pot acollir entre quinze i vint gats. "És un refugi per als gats ferals que s'han de recuperar d'alguna malaltia o ferida, allà ho poden fer rebent totes les atencions abans de tornar a la seva colònia", explica la primera tinent d'alcalde, Helena Rubio.


També hi ha una zona per a gates amb cadells petits, una sala veterinària i un espai de quarantena, així com una zona exterior per al lleure dels gats. Tot plegat ocupa 112 metres quadrats per un refugi on es preveuen que les estades siguin breus.
 
Exterior del refugi de gats de Calafell.

Exterior del refugi de gats de Calafell. Foto: TGNDigital

 

Centre d'adopció de gossos

El centre d'adopció de gossos es troba en un altre punt del municipi, concretament al costat del Parc Empresarial, al carrer de la Muga. Allà s'han invertit prop de 650.000 euros per construir un espai de mil metres quadrats amb capacitat per acollir 67 gossos abandonats. Fins ara, aquests animals es portaven al refugi de Torredembarra, després d'estar tres setmanes en unes petites dependències municipals de Calafell. 


Ara ja es podran portar directament a aquest centre, on els gossos seran acollits fins que se'ls pugui donar en adopció. "En principi només rebrem els gossos recollits a Calafell" puntualitza Helena Rubio, que deixa clar que l'objectiu és que tots els animals "acabin tenint el seu xip identificatiu".

Per als gossos que l'adopció és més complicada —com ara els de més edat o els potencialment perillosos—, l'Ajuntament vol impulsar dos programes concrets. En el primer cas, es miraria que fessin companyia a persones grans que viuen soles. En el segon cas, es destinarien a donar seguretat a dones que han estat objecte de violència masclista.

 
Zona de gàbies per a gossos al nou centre d'adopció de Calafell.

Zona de gàbies per a gossos al nou centre d'adopció de Calafell. Foto: TGNDigital

Participació