Informació, entrades i horaris del World Padel Tour 2023 a Reus

El World Padel Tour celebrarà una prova a Reus del 28 de març al 2 d'abril que ja té les entrades a la venda

Els World Padel Tour torna a Reus aquesta primavera
Els World Padel Tour torna a Reus aquesta primavera | Laia Solanellas
28 de febrer del 2023
Actualitzat el 01 de març a les 17:49h
El World Padel Tour tornarà a fer parada a Reusdel 28 de març al 2 d'abril. Les entrades per seguir els partits al Pavelló Olímpic Municipal ja estan disponibles, i es preveu que la setmana abans que comenci la competició es concreti el quadre classificatori. El Tau Cerámica Reus Costa Daurada Open 500 serà la primera prova d'aquesta categoria de la temporada.

L'Open 500, de fet, és una categoria de nova creació, que s'estrena aquest 2023 i ho farà a la capital del Baix Camp. També se'n disputaran proves a Alacant, de l'1 al 7 de maig, a Albacete, del 5 a l'11 de juny, i a Santander, del 16 al 22 d'octubre.

En total es disputaran trenta partits, començant per les fases entre dimarts 28 de març i divendres dia 31, amb sis partits cada jornada. Dissabte hi haurà els quatre partits de semifinals i, diumenge, les finals de totes dues categories, masculina i femenina.

Les entrades valen entre 15 i 50 euros en funció de la jornada i la ubicació del seient, i algunes grades ja han esgotat les localitats. En el cas de la categoria masculina, hi haurà una fase prèvia que ocuparà tot el dimarts 28 de març. Entre els grans reclams de la competició hi haurà la participació de la reusenca Ari Sánchez, una de les millors jugadores del món que, enguany, vol endur-se la primera plaça del torneig que es juga a casa seva.
 

Entrades i partits del World Padel Tour de Reus

Totes les jornades de la prova del World Padel Tour de Reus, el TAU Cerámica Costa Daurada Open 500, començaran a les nou del matí. Dimarts 28 de març es disputaran els sis partits corresponents a la fase prèvia de la categoria masculina. Les entrades per a tota la jornada costen 15 euros, siguin a la grada alta o a la baixa.

Dimecres dia 29 també es jugaran sis partits, tres de pàdel masculí i tres de femení. Correspondran als setzens de final de l'Open 500 de Reus i es podran seguir amb entrades per a tot el dia per 15 euros, independentment de la seva ubicació.

Dijous 30 de març es disputaran els vuitens de final, amb sis partits més, tres de cada categoria. En el cas de la categoria femenina, també es disputaran dos dels partits de quarts de final. Les entrades per seguir tota la jornada també costen 15 euros.

Divendres 31 de març el Pavelló Olímpic acollirà els quarts de final restants de la categoria femenina i els quatre partits de la ronda masculina. Per aquesta jornada, les entrades costen entre 30 i 40 euros en funció de la grada on s'ubica el seient.

Dissabte 1 d'abril arribaran les semifinals, que es podran seguir íntegrament per 40 euros a la grada alta. Les entrades a la grada baixa per aquesta jornada, que valien 50 euros, ja s'han esgotat. Al matí es jugarà una semifinal femenina i una de masculina, i a la tarda, les dues semifinals restants.

Diumenge 2 d'abril arribarà el clímax de l'Open 500 de Reus, amb la final de cada categoria, que es podran seguir per 30 euros d'entrada a la grada alta i 40 euros per a l'alta.
 

Què és la categoria Open 500?

Enguany, World Padel Tour ha dividit el campionat en cinc categories, quatre de les quals de competició oficial. Són el Master Final, el Master, l'Open 1.000 i l'Open 500, sumant-hi la Challenger, fora del calendari oficial. Reus acollirà el primer Open 500, amb les entrades ja a la venda.

El nom de la categoria el donen els 500 punts que s'enduen les parelles guanyadores de cada categoria per al rànquing global. Les finalistes en guanyen 300, i les semifinalistes, 180. La resta de participants també obtenen punts, 90 qui acabi a quarts de final, 45 a vuitens i 18 a setzens de final i a les finals de la fase prèvia.

En aquelles proves en les quals se'n juguin, hi haurà 11 punts per als que arribin a les semifinals de la prèvia, set pels que es quedin a quarts i quatre pels que es quedin a vuitens. La particularitat de l'Open 500 és que no hi ha cap restricció de rànquing a l'hora de participar-hi, ni per excés de punts ni per manca de posició.

S'hi podran inscriure 120 parelles, 72 de masculines i 48 de femenines. En el primer cas, 48 de les inscrites disputaran una fase prèvia, com ho faran 24 de les parelles femenines. A la fase final de cada categoria hi prendran part 28 parelles, amb les 24 primeres classificades directament segons el rànquing.

Les quatre parelles que siguin cap de sèrie s'estalviaran jugar els setzens de final i debutaran directament a vuitens. Encara hi haurà una altra particularitat, que és l'average de puntuació 2 per als jugadors que formen el top 30 del rànquing. Això vol dir que, en aquestes proves, se'ls comptaran els dos millors resultats a l'hora d'actualitzar la classificació regular del World Padel Tour.
 

La temporada del World Padel Tour, dividida en cinc categories

Des de World Padel Tour es veu l'Open 500 com una categoria intermèdia entre les dues que ja existien, l'Open 1.000 i els Challanger. La creació de l'Open 500 vol servir perquè hi hagi proves que quedin entre aquestes dues pel que fa al nombre de punts que es lliuren, però també en relació amb els premis econòmics. Segons diversos mitjans especialitzats, els Open 500 comptaran amb una bossa de premis d'uns 98.000 euros.

La resta de categories i proves ja existien l'any passat, començant pel Master Final, que tornarà a celebrar-se a Barcelona per tancar la temporada. Per sota hi ha els tornejos Master, dels quals se'n celebraran cinc i que atorguen 2.000 punts al rànquing als guanyadors, 1.200 als finalistes i 700 als semifinalistes. A continuació hi ha els Open 1.000, amb 18 proves al llarg de la temporada.

Els que les guanyen s'enduen 1.000 punts, els finalistes 600 i els semifinalistes, 360. Després de l'Open 500, la darrera categoria és la Challanger, on queden excloses les vuit millors parelles del rànquing World Padel Tour. S'atorguen 120 punts als guanyadors, 75 als finalistes i 50 als semifinalistes.