1 de 10
Patrimoni

La Policia Local de Cambrils descobreix per casualitat unes restes romanes

Una intervenció arqueològica d'urgència a Cambrils certifica la troballa de restes d'època romana

S'ha fet una intervenció arqueològica d'urgència a Cambrils per recuperar les restes. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Cambrils | 2 de març de 2023 a les 12:35 |
Una intervenció arqueològica d'urgència del Departament de Cultura ha permès localitzar materials constructius i ceràmica d'època romànica als marges del camí de la Granatxeta, al barri de Vilafortuny de Cambrils.

Les peces van ser detectades a finals de l'any passat, durant un servei de vigilància de la Policia Local de Cambrils i que es va comunicar la troballa al Museu d’Història de Cambrils.


Els tècnics del museu van certificar que es tractava de materials antics ubicats al traçat de l'antiga Via Augusta. Amb els resultats de la intervenció, s'estudiaran les mesures pertinents que caldrà aplicar per assegurar la protecció d'aquest patrimoni arqueològic.

Els materials recollits són bàsicament materials constructius d'època romana com ara tegulae, imbrex i fragments de paviment, entre d'altres. A més d'abundant material ceràmic comú, on destaca la presència de fragments de grans contenidors, les dolia.


En aquest mateix indret, fa 40 anys, es va recollir un fragment de dolia que es mostra actualment al Museu d’Història de Cambrils.
Participació