El Reus elimina el Calafell de la Copa i s'enfrontarà al Barça a les semifinals

Els roig-i-negres s'imposen per la mínima en un partit vibrant d'hoquei patins on un gol de Rojas ha trencat l'equilibri.

Els reusencs s'han classificat per a les semifinals amb un gol de Rojas a tres minuts del final | Laia Solanellas
03 de març del 2023
Actualitzat a les 22:52h
El Reus Deportiu Virginias s'ha imposat (2-1) al Parlem Calafell en el darrer partit dels quarts de final de la Copa del Rei i s'ha garantit la presència a semifinals davant el Barça. Els ganxets s'han endut el triomf gràcies a una diana de Diego Rojas en els darrers minuts d'un encontre molt equilibrat. Els gols han arribat en el segon temps d'un duel molt vibrant que ha comptat amb un ambient de luxe per part d'ambdues aficions.

Molt equilibri i una errada arbitral

Si algun adjectiu pot definir l'encontre entre els reusencs i els calafellencs ha estat equilibrat. Dos dels quatre millors equips de la lliga amb la classificació a la mà prometien un encontre molt atractiu per a l'espectador i no han decebut. Els dos equips han intentat dominar l'encontre i s'han anul·lat entre ells, factor que no ha impedit gaudir d'ocasions per marcar.

Salvat lamentant el gol que els col·legiats li han anul·lat en el primer temps Foto: Laia Solanellas

És més, el Reus aconseguia obrir la llauna amb una diana de Joan Salvat però els col·legiats anul·laven l'acció per interpretar que el capità ganxet havia anotat amb les cames. La repetició televisiva deixava clar que la diana havia estat marcada amb l'estic, deixant clara l'errada d'interpretació dels jutges del matx. La intensitat del partit portava a Reus i Calafell a cometre moltes infraccions, fet que ha provocat que s'arribés ja a la primera directa per deu faltes a l'inici de la represa.

Els homes dirigits per Jordi Garcia cometien la desena falta i Martí Casas no ha desaprofitat la falta directa per avançar el Calafell a l'electrònic en el minut 26. Els verds, que han comptat amb majoria de seguidors a les graderies del Pavelló Joan Ortoll, començaven manant davant un Reus que només ha necessitat quatre minuts per empatar. Una triangulació de tots els jugadors de pista ha acabat amb David Gelmà marcant en el minut 30 davant un batut Camps.

Rojas dicta sentència

El duel tornava a començar amb només 20 minuts al davant i dos equips que aspiraven a trobar-se el FC Barcelona a les semifinals de dissabte. Ni la defensa falta calafellenca ni la quinzena reusenca movien un marcador que es mantenia congelat gràcies a les intervencions de Camps i Ballart. El Calafell no podia aprofitar una directa i una superioritat numèrica per blava a Ferran Giménez i s'arribava a la recta final del matx amb una forta olor de pròrroga.

El Calafell i el Reus han viscut un primer temps molt equilibrat Foto: Laia Solanellas

Una olor que el xilè Diego Rojas ha eliminat quan aprofitava un rebot dins de l'àrea per engaltar un potent xut que superava Camps davant l'eufòria del públic ganxet. Era el minut 47, quedaven poc més de dos per al final i els de Jordi Garcia havien fet el més difícil. La bona tasca defensiva dels del Baix Camp ha permès conservar l'avantatge, tot i que els verds han pogut empatar sobre la botzina quan enviaven la bola al travesser de Ballart.

Sense temps per gaires celebracions, el Reus Deportiu Virginias ja pensa en el FC Barcelona per plantar-li cara aquest dissabte a les 21.00 hores en la segona semifinal del torneig. El Calafell, per la seva banda, haurà de veure com és juga la seva Copa del Rei des de la graderia.

Al Calafell se li escapa el bitllet per a semifinals de la seva Copa del Rei Foto: Laia Solanellas

FITXA TÈCNICA
Reus Deportiu Virginias

Ballart, Rojas, Compagno, Aragonès i Julià. A la banqueta: Zapater, Giménez, Salvat, Jansà i Gelmà
Parlem Calafell
Camps, Xaus, Escala, Miras i Casas. A la banqueta: Martínez, Fernández, Mendes, Ferrer i Palau
Incidències
Darrer partit dels quarts de final de la Copa del Rei d'hoquei patins disputat al Pavelló Joan Ortoll de Calafell