1 de 10
Economia

El Vendrell reparteix 1.500 racions en el retorn a la normalitat de la Xatonada

Xavier Rovira ha estat el guanyador del 37è Concurs de Mestres Xatonaires

La Xatonada del Vendrell ha repartit 1.500 racions. | Ariadna Escoda / ACN
per Redacció/ ACN, El Vendrell | 6 de març de 2023 a les 10:01 |
La Rambla del Vendrell ha estat escenari del retorn a la normalitat de la Xatonada Popular. Una festa que enguany s'ha ampliat a tot el cap de setmana, teixint sinergies amb el comerç local, però que ha tingut el plat fort aquest diumenge 5 de març amb el 37è Concurs de Mestres Xatonaires. El guanyador d'aquesta edició ha estat el vendrellenc Xavier Rovira, en un certamen en el qual han participat una quarantena de persones.

"Per fer un bon xató cal passió i ganes, a més de picar molt bé els ingredients, que quedi com torró de Xixona", ha detallat el guanyador. El podi s'ha completat amb Salvador Martorell i la nena Erin Donaire. Aquest 2023 també s'ha recuperat l'Exhibició de Xatonaires Infantils, després que un centenar d'alumnes hagin pres part al curset per aprendre a fer xató a les escoles del municipi.


Durant tot el diumenge al matí s'han repartit unes 1.500 racions de xató entre els ciutadans que s'han acostat a la Rambla, que han pogut gaudir d'un bon dia. La regidora de Fires, Luz Ramírez, ha valorat de forma positiva l'edició d'aquest any i l'ampliació a dos dies. Ramírez ha assegurat que la ciutat ha fet honor al seu títol de "bressol del xató".
 
La Xatonada del Vendrell ha tornat a la normalitat aquest 2023.

La Xatonada del Vendrell ha tornat a la normalitat aquest 2023. Foto: Ariadna Escoda / ACN

Participació